Ο Παναθηναϊκός τα καταφέρνει μια χαρά και χωρίς τον κορυφαίο σκόρερ του Μάρκους Μπεργκ (9 γκολ σε 22 συμμετοχές). Η νέα γενιά των γκολτζήδων του Τριφυλλιού πήρε το… όπλο από τον τιμωρημένο (λόγω καρτών) 28χρονο σουηδό «κανονιέρη» και οδήγησε τους Πράσινους σε μια σημαντική και συνάμα άνετη νίκη (2-0) στην Κομοτηνή επί του εντυπωσιακού φέτος Πανθρακικού, που μετρούσε έξι σερί νίκες στην έδρα του (είχε να ηττηθεί από τον περασμένο Νοέμβριο!). Παράλληλα, ο ΠΑΟ πήρε και μια άτυπη ρεβάνς για την εντός έδρας ήττα (2-1) που υπέστη στο παιχνίδι του α’ γύρου, όταν η ομάδα της Θράκης είχε χαλάσει το… πάρτι των Πρασίνων στο επετειακό 500ό παιχνίδι στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο 22χρονος Νίκος Καρέλης, ως άλλος Μπεργκ, άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟ στο 27′ με ένα θαυμάσιο αριστερό πλασέ στην κίνηση, ενώ στο 59′ ο 21χρονος Νιγηριανός Αμπντούλ Ατζαγκούν ήταν παρών στο τραγικό λάθος του γκολκίπερ των Θρακιωτών Ντίνο Σέρεμετ (έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του) και με κεφαλιά έγραψε σε άδειο τέρμα το τελικό 2-0. Αμφότεροι, οι σκόρερ έφτασαν τα πέντε γκολ στη φετινή σεζόν αποδεικνύοντας ότι η ομάδα του νεόκοπου κόουτς Γιάννη Αναστασίου δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τις διαθέσεις του ποιοτικού Μπεργκ. Αλλωστε, και στα άλλα δύο φετινά ματς πρωταθλήματος απ’ τα οποία έλειψε ο Σκανδιναβός, το Τριφύλλι έλυσε τον… γρίφο φτάνοντας σε ισάριθμες νίκες (Λεβαδειακός-ΠΑΟ 0-4 και ΠΑΟ-Ξάνθη 2-1).

Ακόμη πιο πολύτιμη ωστόσο υπήρξε η χθεσινή συνεισφορά του all around μέσου Μεχντί Αμπέντ, ο οποίος πέραν της πολύτιμης δουλειάς που πρόσφερε ανασταλτικά, είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ του Παναθηναϊκού φτάνοντας τις πέντε ασίστ στο πρωτάθλημα, ενώ ο κ. Αναστασίου βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον νεοαποκτηθέντα κροάτη φορ Μλάντεν Πέτριτς.

Το σημαντικότερο πάντως για τους Πράσινους είναι ότι δύο εβδομάδες μετά την ήττα (1-0) από τον Αστέρα Τρίπολης (όταν υποχώρησαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας) ανέκαμψαν πλήρως μειώνοντας τη διαφορά στους πέντε βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και στους τρεις από τον τρίτο Ατρόμητο. Δικαίως πλέον κάνουν όνειρα ακόμη και για συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (εφόσον βεβαίως πάρουν άδεια συμμετοχής στα κύπελλα Ευρώπης) καθώς, αν τα πλέι οφ άρχιζαν σήμερα, η διαφορά μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών θα ήταν μόλις στον έναν βαθμό (ΠΑΟΚ 1, Ατρόμητος 1, ΠΑΟ 0, Αστέρας 0).