Στην 35η χρονιά του κινηματογραφικού φεστιβάλ Σάντανς, της γιορτής που πραγματοποιείται στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών προς τιμή του ανεξάρτητου κινηματογράφου, ο θεμελιωτής του Ρόμπερτ Ρέντφορντ αφήνει να εννοηθεί ότι ετοιμάζεται σταδιακά να αποχωρήσει από τη διοργάνωση.

«Ερχεται η στιγμή που θα πρέπει να γίνει αλλαγή φρουράς. Αυτό φυσικά ισχύει και για τη δική μου περίπτωση» δήλωσε ο διάσημος σταρ σε συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι κατά τη γνώμη του το Σάντανς δεν είναι πια το ποιοτικό φεστιβάλ που κάποτε ήταν. «Δεν μου αρέσει πλέον αυτό που συμβαίνει. Οι ειδικοί του μάρκετινγκ και των δημοσίων σχέσεων που με τα χρόνια εισχώρησαν στο φεστιβάλ μόνο κακό του έκαναν. Σαφώς και με ικανοποιεί η επιτυχία που γνωρίζει, παλιότερα όμως όλα ήταν διαφορετικά».

Από την κουβέντα με τον 77χρονο καλλιτέχνη δεν θα μπορούσε να λείπουν οι φετινές υποψηφιότητες για τα βραβεία Οσκαρ και η δική του ηχηρή απουσία. Εκείνος, όπως δηλώνει, δεν νιώθει ούτε εκνευρισμένος ούτε απογοητευμένος που η ερμηνεία του στην ταινία «Ολα χάθηκαν» –υποδύεται έναν ναυαγό που προσπαθεί να επιζήσει στη θάλασσα –δεν θα διεκδικήσει το χρυσό αγαλματάκι.

Ωστόσο, αναφέρθηκε με πικρία στον τρόπο με τον οποίο προώθησε ή μάλλον… δεν προώθησε ο διανομέας την ταινία. «Στη δική μας περίπτωση είχαμε ελλιπή διανομή. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς φοβήθηκαν. Είναι δύο τα τινά: είτε δεν ήθελαν να ξοδέψουν χρήματα είτε ήταν απλώς ανίκανοι» σχολίασε ο ηθοποιός που παραδέχτηκε πως θα ήταν υπέροχο να είναι υποψήφιος. «Δεν στενοχωριέμαι όμως, δεν αναστατώνομαι, γιατί, όπως έχω πει, όλα είναι μπίζνες».