Χρυσή Μπάλα βουτηγμένη στα βρώμικα νερά της αμφισβήτησης.

Τα σενάρια συνωμοσίας που πλήττουν την αξιοπιστία της ψηφοφορίας για το κορυφαίο βραβείο του ποδοσφαίρου σε ατομικό επίπεδο έκαναν ξανά την εμφάνισή τους. Τουλάχιστον έξι προπονητές δηλώνουν ότι οι ψήφοι τους δεν συνάδουν με αυτούς που παρουσίασε η FIFA ή δεν εμφανίζονται πουθενά!

Ο προπονητής των Φίτζι Χουάν Κάρλος Μπουτσέτι υποστήριξε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Esports en Xarxa» ότι ψήφισε ως τρίτο καλύτερο τον Μέσι, αλλά στη θέση του εμφανίστηκε ο Λεβαντόφσκι.

Στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα η FIFA εμφανίζεται ο προπονητής του Κουβέιτ Τζόρβαν Βιέιρα να έχει ψηφίσει κατά σειρά τους Μέσι, Νεϊμάρ και Κριστιάνο Ρονάλντο. «Οχι, όχι, πιστεύω ότι υπάρχει κάποια απάτη γιατί είχα ψηφίσει και τον Ιμπραΐμοβιτς, αλλά στη θέση του υπάρχει ο Νεϊμάρ», λέει ο βραζιλιάνος προπονητής.

Το ίδιο συνέβη και στον κουβανό προπονητή της Δομινικανής Δημοκρατίας, Ντομίνγκο Ερνάντες.

«Αυτή τη φορά ψήφισα πρώτο τον Κριστιάνο Ρονάλντο, δεύτερο τον Μέσι και τρίτο τον Ριμπερί». Σύμφωνα με τη FIFA οι ψήφοι είναι κατά σειρά Ριμπερί, Ρονάλντο, Φαλκάο!

Ο προπονητής του Βανουάτου Πέρσι Αβοκ εξηγεί ότι τους πέντε βαθμούς (πρώτη επιλογή) τους έδωσε στον Μέσι και τρεις (δεύτερη επιλογή) στον Ρονάλντο. Στη λίστα της FIFA όμως εμφανίζεται να είναι πρώτη επιλογή του ο Νεϊμάρ και τρίτη ο Μέσι.

Ακόμα και ο πολύπειρος ισπανός προπονητής Αντονι Γκοϊκοετσέα, που ψήφισε ως εκλέκτορας της Ισημερινής Γουινέας, βρέθηκε προ εκπλήξεως. Ο «Γκόικο» έδωσε πέντε πόντους στον Ρονάλντο, τρεις στον Μέσι και έναν στον Ινιέστα, ωστόσο οι ψήφοι του δεν εμφανίστηκαν πουθενά.

«Εχω την απόδειξη για το πώς ψήφισα. Το έκανα μαζί με τον Εμίλιο Ενσούε (ποδοσφαιριστής της ομάδας)», υποστήριξε ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ισπανίας Κ21.

Ο επίσης ισπανός προπονητής Χαβιέρ Αθκαργκόρτα εμφανίζεται να έδωσε ως προπονητής της Βολιβίας πέντε πόντους στον Ινιέστα, τρεις στον Μέσι και έναν στον Ρονάλντο.

«Το έκανα ανάποδα, πρώτος ο Κριστιάνο, δεύτερος ο Μέσι και τρίτος η αδυναμία μου ο Ινιέστα», είπε.

Σύμφωνα με την πάγια τακτική της η FIFA δεν σχολίασε τις δηλώσεις και παρέπεμψε στη λίστα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.