Με ύβρεις, απειλές, μέχρι και μπουκάλια κατά δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων απάντησαν οι συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής το βράδυ του περασμένου Σαββάτου έξω από το Εφετείο της Αθήνας.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την προφυλάκιση των βουλευτών Γ. Γερμενή και Π. Ηλιόπουλου άρχισαν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα εναντίον του Πρωθυπουργού, των δικαστών και των δημοσιογράφων που κάλυπταν τις απολογίες των κατηγορουμένων.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ. Και όλα αυτά μάλιστα γίνονταν την ώρα που βρισκόταν σε απευθείας σύνδεση το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης, αδιάψευστος μάρτυρας για όσα ακούγονταν και συνέβαιναν έξω από την κεντρική είσοδο του Εφετείου.

Ωστόσο, χθες το πρωί τόσο ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης όσο και ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος όχι μόνο δεν δέχθηκαν να καταδικάσουν έστω τα «έκτροπα εντός εισαγωγικών», κατά τη δική τους έκφραση, αλλά επιχείρησαν να υποβαθμίσουν μέχρι και να… εξαφανίσουν από τον χάρτη των δεδομένων όσα είχαν προηγηθεί.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ. Επέρριψαν μάλιστα ευθύνες στην Αστυνομία που δεν είχε λάβει τα αναγκαία μέτρα την ώρα που οι δημοσιογράφοι έκαναν τη δουλειά τους, απέδωσαν όσα έγιναν σε αγνώστους ισχυριζόμενοι πως αν δεν ήταν εκεί οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Την ίδια στάση τήρησε και ο Ηλ. Παναγιώταρος διαψεύδοντας όσα είχαν αποτυπώσει οι τηλεοπτικές κάμερες. «Επί της ουσίας τίποτα δεν έγινε χθες (σ.σ.: προχθές). Κανείς δεν κακοποιήθηκε, κανείς δεν σφαγιάστηκε», είπε χαρακτηριστικά επιρρίπτοντας ευθύνες στους εκπροσώπους του Τύπου που ενώ έχουν γίνει χειρότερα εκείνοι δεν τα αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο.