«Ζήτησα από τις εισαγγελείς ένα πράγμα, να με φωνάξουν και να με ρωτήσουν. Πριν δυσφημήσουν έναν άνθρωπο με τέτοιου είδους πορίσματα που βλέπετε ότι διαρρέουν. Να με φωνάξουν. Ρωτήθηκα ποτέ από την Αρχή Μαύρου Χρήματος, από τον κ. Νικολούδη ή από τις εισαγγελείς και δεν έδωσα απάντηση; Πήγα παντού. Μου είπαν δεν θέλουμε εξηγήσεις, δεν υπάρχει θέμα, κάνουμε έρευνα. Και ξαφνικά εγώ διαβάζω ανυπόστατες κατηγορίες. Δυσφημούμαι οριστικώς στη ζωή μου σε έναν λαό που πεινάει, γιατί δεν κλήθηκα ποτέ να δώσω εξηγήσεις». Μιλώντας στο Mega, ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης διατυπώνει ερωτήματα γιατί βρέθηκε στη θέση του κατηγορουμένου με ένα ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, χωρίς ποτέ να έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Ο δικηγόρος του, Θανάσης Βαρλάμης, έχει ενημερώσει τον ανακριτή για την πρόθεση του Φιλιππίδη να εμφανιστεί άμεσα ενώπιον των δικαστικών Αρχών και να αντιμετωπίσει την αβάσιμη, όπως θεωρεί, κατηγορία που του αποδίδεται.

Δικαστικές πηγές, πάντως, έλεγαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μία εισαγγελική έρευνα κλείνει χωρίς να εξεταστούν οι κατηγορούμενοι. Παραπέμπουν δε σε υποθέσεις όπως του Ακη Τσοχατζόπουλου και του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.