Τα γκάτζετ κρίση δεν κοιτούν. Μπορεί η χώρα μας να μπαίνει στον πέμπτο χρόνο της ύφεσης και ο δείκτης της ανεργίας να αυξάνεται, ωστόσο τα προϊόντα τεχνολογίας φαίνεται ότι εντάσσονται στα είδη… πρώτης ανάγκης για τους έλληνες καταναλωτές –άλλωστε στην αγορά κυκλοφορούν πολυάριθμες οικονομικές επιλογές. Στην εποχή όπου η καθημερινότητά μας δεν νοείται χωρίς πρόσβαση στο Ιντερνετ, τα κινητά τηλέφωνα, οι ταμπλέτες και πολλές ακόμη χάι-τεκ συσκευές βρίσκονται ψηλά στη λίστα των δώρων για τις γιορτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μήνα πωλούνται στην Ελλάδα 30.000-35.000 ταμπλέτες, ενώ μεταξύ Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 300.000 συσκευές. Μπορεί στη μάχη της ταμπλέτας να έχουν ριχτεί τα πανάκριβα «θωρηκτά» της Apple και της Samsung, ωστόσο υπάρχουν και πολύ πιο φθηνές επιλογές (κάτω των 200 ευρώ) που επιτρέπουν σε όλους να μπουν στην εποχή της φορητότητας. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τα smartphones: από τα νέα iPhone και το Samsung Galaxy S4 (των 700 ευρώ και άνω) μέχρι τα φθηνά έξυπνα κινητά των 100 ευρώ με λειτουργικό Android, μια πληθώρα επιλογών σάς δίνει τη δυνατότητα να έχετε κυριολεκτικά στην παλάμη σας ολόκληρο τον κόσμο του Διαδικτύου και των εφαρμογών.

Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε, στην αγορά κυκλοφορούν εκατοντάδες γκάτζετ που αποτελούν μια πρώτης τάξεως λύση για δώρα: από έξυπνα ρολόγια (τη νέα τάση στην τεχνολογία που αναμένεται να φορεθεί –κυριολεκτικά –το 2014) μέχρι αξεσουάρ για το κινητό ή τον υπολογιστή σας και ευφάνταστες συσκευές που απευθύνονται στους χάι-τεκ της παρέας και μπορείτε να προμηθευτείτε είτε στα καταστήματα ηλεκτρονικών είτε στα e-shops.

Αν φέτος τα Χριστούγεννα επιλέξετε κάποιο γκάτζετ για να χαρίσετε στους συγγενείς, στους φίλους ή στον εαυτό σας, δεν θα είστε οι μόνοι: πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι το 54% των γονέων σχεδιάζει να κάνει ένα δώρο τεχνολογίας στα παιδιά του, ενώ αντίστοιχα το 78% των παιδιών 5-11 ετών έχει ζητήσει μια ψηφιακή συσκευή από τον Αϊ-Βασίλη (βλέπε μπαμπάς και μαμά). Εάν δυσκολεύεστε να διαλέξετε, το «N-Digital» ετοίμασε για εσάς έναν αναλυτικό οδηγό με τεχνολογικά δώρα (από κινητά και ταμπλέτες μέχρι τηλεοράσεις και γκάτζετ) που ανταποκρίνεται σε όλα τα γούστα και –κυρίως –όλες τις τσέπες.

iPhone 5C

Το «iPhone του φτωχού»

Το αποκαλούμενο και «iPhone του φτωχού» είναι ένα πλήρες Smartphone που ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα και τα χαρακτηριστικά των κινητών της Apple σε (ελαφρώς) μειωμένη τιμή. Ερχεται σε πέντε διαφορετικά χρώματα, καλύπτοντας τις αισθητικές ανάγκες όλων, ενώ στην «καρδιά του» χτυπά ένας επεξεργαστής A6. Διαθέτει κάμερα ανάλυσης 8 Megapixel iSight και οθόνη 4 ιντσών Retina. Επίσης, συνδέεται στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 4G, για ακόμη πιο γρήγορο «σερφάρισμα».

Τιμή: από 639 ευρώ για το μοντέλο των 16GB

Lenovo_A3000

Κερδίζει με την τιμή της

Το 2013 ήταν ακόμη μία φορά η χρονιά της ταμπλέτας και τα νέα μοντέλα έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Η πρόταση της Lenovo συνδυάζει σε εξαιρετική τιμή το σερφάρισμα στο Internet, την παρακολούθηση ταινιών, τις φωτογραφίες και παιχνίδια. Το μοντέλο έρχεται εξοπλισμένο με τον επεξεργαστή MediaTek 8389/8319 με 1,2 GHz και τρέχει το λειτουργικό σύστημα, το Android 4.2. Διαθέτει οθόνη 7 ιντσών ανάλυσης 1024 x 600 pixel, ενώ επιτρέπει να είστε συνεχώς συνδεδεμένοι στο Internet χάρη στο ενσωματωμένο WiFi και στο 3G.

Τιμή: 179 ευρώ αποκλειστικά σε προσφορά στα καταστήματα Public

Sony Smartwatch 2

Στέλνει και μηνύματα

Τα έξυπνα ρολόγια ήταν μία από τις τεχνολογικές καινοτομίες που παρουσιάστηκαν το 2013 και φέρνουν την τεχνολογία στον καρπό μας. Η πρόταση της Sony λειτουργεί με τα κινητά που «τρέχουν» λειτουργικό σύστημα Android και μεταφέρει στην οθόνη του τις βασικές λειτουργίες τους. Ετσι, πέρα από το να δείχνει την ώρα, το ρολόι της Sony σάς ενημερώνει για τις κλήσεις, τα γραπτά σας μηνύματα, αλλά μπορεί – σε συνδυασμό με το κινητό – να τρέξει και δεκάδες εφαρμογές, φτιαγμένες ειδικά γι’ αυτό, που θα βρει κανείς στο Google Play.

Τιμή: 174 ευρώ

Playstation 4

Το νέο φετίχ

Η νέα παιχνιδομηχανή της Sony είναι το φετίχ των φίλων της τεχνολογίας αλλά και των απανταχού gamers. Ενσωματώνοντας επεξεργαστή αλλά και σύστημα γραφικών νέας γενιάς, υπόσχεται βελτιωμένη εμπειρία gaming με ανώτερης ποιότητας γραφικά και ήχο, αλλά και επιπλέον ρεαλισμό σε κάθε είδους παιχνίδι. Αναμένεται να «λάμψει» το 2014, όταν θα κυκλοφορήσουν και τα περισσότερα παιχνίδια, αλλά ήδη βρίσκεται σε πολλές λίστες για τον Αγιο Βασίλη.

Τιμή: 410 ευρώ

Nikon D3100

Κρατήστε ζωντανές τις αναμνήσεις των εορτών

Αν θέλετε να κρατήσετε για πάντα ζωντανές τις αναμνήσεις των εορτών και ταυτόχρονα να αποκτήσετε μια φωτογραφική μηχανή αξιώσεων, το μοντέλο της Nikon είναι ιδανικό. Διαθέτει αισθητήρα εικόνας CMOS 14.2 megapixel και πλούσιες δυνατότητες, το διπλό σύστημα καθαρισμού και απομάκρυνσης σκόνης από τον αισθητήρα, το σύστημα αυτόματης εστίασης 11 σημείων υψηλής ευκρίνειας αλλά και δυνατότητα λήψης βίντεο full HD. Στο πακέτο περιλαμβάνεται και ο φακός Nikkor 18-105 mm.

Τιμή: 489 ευρώ

JBL OnBeat Micro

υψηλή ποιότητα ήχου

Καλό το iPhone και το iPod, ωραία ιδέα να έχεις όλη τη μουσική σου σε μία συσκευή, όμως – κακά τα ψέματα – αν θέλεις να ευχαριστηθείς ποιότητα και ένταση ήχου κάτι λείπει. Γι’ αυτό λοιπόν το JBL OnBeat Micro – Docking Station είναι μία βάση με ηχεία για συσκευές Apple που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τη μουσική σας όπου και αν βρίσκεστε. Μάλιστα, για τους… εξοχικούς τύπους, λειτουργεί είτε με ρεύμα είτε με μπαταρίες. Διαθέτει υποδοχή Lightning για το iPhone 5 μαζί με USB και υποδοχές ήχου για οποιαδήποτε φορητή συσκευή.

Τιμή: 99 ευρώ

Samsung LT24C300

Με δύο πρόσωπα

Αν χρειάζεστε μία οθόνη για τον υπολογιστή σας και μία τηλεόραση αλλά δεν έχετε τον χώρο ή τα χρήματα και για τις δύο, υπάρχει λύση. Το μοντέλο της Samsung, με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη είναι οθόνη 24 ιντσών με πολλές δυνατότητες και ταυτόχρονα συσκευή ψυχαγωγίας. Πέρα από την Full HD ανάλυση, η τεχνολογία LED εξασφαλίζει λόγο αντίθεσης 1000:1 για ολοζώντανα χρώματα ενώ χάρη στις ενσωματωμένες θύρες HDMI μπορεί κάποιος να συνδέσει αμέσως και εύκολα DVD player, βιντεοκάμερες, κονσόλες παιχνιδιού ή ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

Τιμή: 205 ευρώ

Sony CMT-V9

Για τους λάτρεις της μουσικής

Για τους «παραδοσιακούς» του ήχου, ένα σύστημα Hi-Fi που συνδυάζει το μικρό μέγεθος με την υψηλή ποιότητα είναι ιδανικό εορταστικό δώρο. Με τη συγκεκριμένη συσκευή της Sony μπορείτε να απολαύσετε καθαρό ήχο χωρίς να επιβαρύνετε τον χώρο σας. Παράλληλα μπορείτε, αν θέλετε, να συνδέστε στο ηχοσύστημα το laptop, το smartphone ή το memory stick σας μέσω USB και να αναπαράγετε εύκολα τα αγαπημένα σας τραγούδια όποτε θέλετε.

Τιμή: 91 ευρώ

Asus F551CA-SX072H

Με σούπερ γραφικά

Αν θέλετε να αναβαθμίσετε τον φορητό υπολογιστή σας ή να χαρίσετε ένα laptop, το μοντέλο της Asus συνδυάζει τις υψηλές επιδόσεις με την (αναλογικά) χαμηλή τιμή. Μεταξύ άλλων διαθέτει ευρεία HD οθόνη 15,6 ιντσών για να απολαμβάνετε καλύτερη απεικόνιση γραφικών ενώ έρχεται εξοπλισμένο με τον επεξεργαστή Intel Celeron 1007U με 2 MB Cache. Επίσης ενσωματώνει την κάρτα γραφικών της Intel, HD Graphics 4000, 4 GB μνήμη ενώ ζυγίζει μόλις 2 κιλά και 150 γραμμάρια.

Τιμή: 329 ευρώ

Mad Catz Cyborg R.A.T. 3

Εμπειρία στο παιχνίδι

Τα Χριστούγεννα είναι εποχή παιχνιδιών και ο κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του έχει και τα κατάλληλα εργαλεία. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται και το Mad Catz Cyborg R.A.T. 3, το οποίο κερδίζει τις εντυπώσεις χάρη στον πρωτότυπο σχεδιασμό του. Για να το φέρετε στα χέρια σας μπορεί να δεχθεί μέχρι τέσσερις προσωπικές ρυθμίσεις στους αισθητήρες του, ενώ διαθέτει επίσης τρία προγραμματιζόμενα κουμπιά για κάθε χρήση.

Τιμή: 50 ευρώ

Φωτογραφικός φακός EF 24-105 mm

Κι όμως είναι κούπα – θερμός

Αν σας αρέσει η φωτογραφία και παράλληλα δεν μπορείτε να κάνετε στιγμή χωρίς μια γουλιά καφέ, τότε αυτό το γκάτζετ έχει φτιαχτεί ειδικά για εσάς. Η κούπα θερμός-φωτογραφικός φακός σάς δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσετε το πάθος σας για τη φωτογραφία με την αγαπημένη σας καθημερινή συνήθεια. Μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας παίρνοντας την καφεΐνη που χρειάζεται ο οργανισμός σας μέσω μιας κούπας που είναι σχεδιασμένη με τις προδιαγραφές ενός από τους πιο διάσημους φακούς της Canon και είναι διακοσμημένη με κάθε λεπτομέρεια του πραγματικού μοντέλου. Επίσης διαθέτει καπάκι για να διατηρείτε ζεστά τα ροφήματά σας πολλή ώρα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι το εσωτερικό της κούπας θα παραμείνει καθαρό από σωματίδια σκόνης. H κούπα στην οποία θα έπινε ευχαρίστως τον καφέ του κάθε φωτογράφος! Τιμή: 20 ευρώ

Για τον… Τζέιμς Μποντ

Στιλό αόρατης γραφής με φως UV

Για τους λάτρεις του Τζέιμς Μποντ και όχι μόνο, το αόρατο στιλό είναι ό,τι πρέπει για πλάκες στους φίλους σας ή και για πιο… σοβαρές αποστολές. Για τους ανυποψίαστους δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα στιλό που έχει ξεμείνει από μελάνι. Για εσάς όμως είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να αφήνετε μυστικά μηνύματα στα πρόσωπα που σας ενδιαφέρουν, όντας σίγουροι ότι όσα γράφετε θα μείνουν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Το στιλό διαθέτει αόρατο μελάνι το οποίο μπορεί να αποτυπωθεί σχεδόν σε κάθε επιφάνεια και αποκαλύπτεται όταν στρέφετε πάνω του το ειδικό laser. Αν είστε επιχειρηματίας ή… ερωτευμένος, αφήστε στους συνεργάτες ή στον σύντροφό σας τα κρυφά μηνύματά σας τα οποία θα μπορούν να διαβάσουν μόνον εκείνοι. Ζυγίζει 14 γραμμάρια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω σε χαρτί, δέρμα, τοίχο, ξύλο, μέταλλο, ύφασμα κ.α. Η ειδική ακτίνα laser καθιστά το μελάνι ορατό. Τιμή: 7 ευρώ

Yo!Bot

Ρομπότ για οικιακές δουλειές

Μπορεί τα ιπτάμενα ρομπότ (drones) να αργούν ακόμη, ωστόσο εσείς έχετε από τώρα την ευκαιρία να αποκτήσετε (ή να δωρίσετε) το δικό σας οικιακό ρομπότ και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή. Το Yo!Bot είναι ένα μικρό ρομπότ που τροφοδοτείται με μπαταρίες και χρησιμοποιεί το smartphone σας ως εγκέφαλο. Είναι σε θέση να πραγματοποιεί… εξερευνήσεις και βόλτες, ενώ παράλληλα στέλνει βίντεο στον υπολογιστή ή την ταμπλέτα σας από την κάμερα που έχετε προσαρμόσει στην υποδοχή που διαθέτει. Το Yo!Bot μπορεί να προχωρήσει προς τα εμπρός και προς τα πίσω ή να στρίψει δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα. Εσείς μπορείτε να το χειριστείτε μέσω Διαδικτύου ή κατεβάζοντας το δωρεάν app από το App Store ή το Google Play. Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή, τοποθετήστε τη συσκευή σας (iPhone, iPod, Touch ή συσκευή Android) στην ειδική υποδοχή που διαθέτει το Yo!Bot και δώστε του ζωή! Μόλις τεθεί σε λειτουργία, ακολουθεί πιστά τις οδηγίες που του δίνετε. Τιμή: 27 ευρώ

Satzuma Squid Hub

Με USB πλοκάμια

Μοιάζει με… εξωγήινο χταπόδι, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να γίνει ένα από τα αγαπημένα σας γκάτζετ που κυριολεκτικά θα σας λύσει τα χέρια. Πρόκειται για ένα πρακτικό USB hub, το οποίο επεκτείνει τις εξόδους USB του υπολογιστή σας, προσδίδοντας παράλληλα κομψότητα στο γραφείο σας. Η συσκευή ενσωματώνει τέσσερις θύρες USB, αυξάνοντας τον αριθμό των περιφερειακών που μπορείτε να συνδέσετε με το PC ή το λάπτοπ σας. Για παράδειγμα, σας επιτρέπει να συνδέσετε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο, το πληκτρολόγιο, το ποντίκι και παράλληλα να φορτίζετε το κινητό σας, ακόμη και αν ο υπολογιστής σας διαθέτει μόνο μία θύρα USB. Εχει πρωτότυπο σχεδιασμό και είναι ιδανικό για το σπίτι και το γραφείο, αποτελώντας ένα πρώτης τάξεως δώρο για τους γκατζετάκηδες φίλους σας. Τιμή: 11 ευρώ.

Ion Pics 2 SD

Δίνει ζωή σε παλαιές φωτογραφίες

Ενα ακριβούτσικο γκάτζετ που μπορείτε να δωρίσετε σε αυτούς που αγαπάτε πιο πολύ. Το Ion Pics επιτρέπει στον κάτοχό του να δώσει ζωή στην παλιά συλλογή του από φωτογραφίες, slides και αρνητικά. Ψηφιοποιεί και αποθηκεύει τα αρχεία απευθείας σε κάρτα SD ώστε να μπορείτε να τα απολαύσετε στον υπολογιστή σας, σε ψηφιακές κορνίζες ή στο κινητό σας. Χάρη στην ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη LCD μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις παλιές φωτογραφίες σας οπουδήποτε βρίσκεστε. Η λειτουργία της συσκευής είναι πολύ απλή: οι φωτογραφίες ή τα slides κάνουν περίπου δύο δευτερόλεπτα για να ψηφιοποιηθούν και μάλιστα σε υψηλή ανάλυση. Η συσκευή διαθέτει λειτουργίες auto focus, auto exposure και auto colour balance, διευκολύνοντας τον χρήστη στη διαδικασία ψηφιοποίησης. Εχει ενσωματωμένη θύρα SD ώστε να τοποθετείτε την κάρτα μνήμης και να αποθηκεύετε αμέσως τις ψηφιοποιημένες φωτογραφίες και γρήγορη εκκίνηση σάρωσης με το πάτημα ενός κουμπιού. Τιμή: 149 ευρώ