Συναγρίδα ψητή με ντοματάκια

και θρούμπι

4 φιλέτασυναγρίδας

8 άνυδρα ντοματάκια Σαντορίνης

2 κ.τ.σ. και άλλες 2 για το σερβίρισμα ελαιόλαδο

1 κ. θρούμπι

Αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε τα ντοματάκια στα δύο, τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε για 1 λεπτό σε μια ψησταριά. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και με θρούμπι. Αλείφουμε την ψησταριά με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα φιλέτα της συναγρίδας για 4-5 λεπτά από την πλευρά με την πέτσα και για 1-2 λεπτά από την άλλη πλευρά. Τα μοιράζουμε σε τέσσερα πιάτα και βάζουμε από πάνω τους τα ντοματάκια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Κολοκυθοκεφτέδες με θρούμπι

2 κολοκυθάκια μεγάλα

1 μελιτζάνα μικρή

1 κρεμμύδι μεγάλο

1/2 ματσάκι μαϊντανό

4 κλωναράκια δυόσμο

4 κ.τ.σ. σούπας αλεύρι

1/2 κ.τ.γ. γλυκού σόδα φαγητού

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο με λίγο σπορέλαιο για το τηγάνι

1. Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια την μελιτζάνα και το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο προσθέτουμε τη σόδα, αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύουμε.

2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι στη φωτιά και αφού κάψει ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά, μόλις κοκκινίσει από τη μια μεριά το γυρνάμε και από την άλλη .

Στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε τυρί ή γραβιέρα.