Ο Ολυμπιακός δεν ικανοποίησε ούτε στο Ανφιλντ στο φιλικό με τη Λίβερπουλ, ένα ματς προς τιμήν του αρχηγού της αγγλικής ομάδας Στίβεν Τζέραρντ.

Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 2-0, παίζοντας άσχημα στο α’ μέρος, ένα διάστημα στο οποίο θα μπορούσε να είχε δεχτεί περισσότερα τέρματα. Στη συνέχεια, οι Ερυθρόλευκοι δεν παρουσίασαν κάτι σημαντικό, απλά η Λίβερπουλ, κατέβασε ταχύτητα.

Στο α’ μέρος λοιπόν, οι παίκτες της αγγλικής ομάδας άλλαζαν τη μπάλα με κλειστά μάτια και δημιουργούσαν συνεχώς πανικό στην άμυνα του Ολυμπιακού. Πέτυχαν ένα γκολ με τον Αλεν (24′), αλλά έχασαν τουλάχιστον άλλες τέσσερις ευκαιρίες.

Ο Μέγερι «στέρησε» σε δύο φάσεις το γκολ από τον Τζέραρντ (40′, 42′) και σε άλλη μία από τον Άσπας (29′), ενώ ευκαιρίες είχε και ο Αλεν (22′ και 39′).

Στο β’ μέρος, σταμάτησε να πιέζει, αλλά και πάλι είχε φάσεις για γκολ. Από ασιστ του Στέρλινγκ ο Χέντερσον πέτυχε το 2-0 στο 62′, ενώ ο Αβρααμ Παπαδόπουλος με προβολή την τελευταία στιγμή γλύτωσε τον Ολυμπιακό από το γκολ του παλαίμαχου Ρόμπι Φάουλερ 81′)!

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Τζόνσον, Ενρίκε, Τουρέ (62’ Κάραγκερ), Άγκερ, Λούκας, Άλεν (62’ Χέντερσον), Τζέραρντ (84’ Σπίρινγκ), Κουτίνιο (73’ Λουίς Αλμπέρτο), Στέρλινγκ (73’ Φάουλερ), Άσπας (62’ Σουάρες).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι (46′ Ρομπέρτο), Σαλίνο (46′ Παπάζογλου), Χολέβας (76′ Λυκογιάννης), Μετζανί (59′ Μανωλάς), Σιόβας (76′ Παπαδόπουλος), Φέισα, Μανιάτης (76′ Διαμαντάκος), Σάμαρης (46′ Βάις), Ντομίνγκεζ (59′ Μασάντο), Κάμπελ (76′ Λυκογιάννης), Μήτρογλου (59′ Σαβιόλα).