Τον ρόλο του Ακη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση με τις χρυσές μίζες έδειξε στην απολογία της η λογίστρια του πρώην Υπουργού Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η οποία ομολόγησε τα δικά της σφάλματα που «πληρώνει και θα πληρώνει για πόσο ακόμα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Νίκος Ζήγρας, το 2004 πια, μου είπε ότι το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ήταν του υπουργού. Και από τότε αρχίζουν τα σφάλματα μου, τα χοντρά. Εψαχναν να βρουν έναν κάτοικο του εξωτερικού για να καλυφθεί το θέμα του πραγματικού ιδιοκτήτη», είπε η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου οριοθετώντας τον ρόλο του Ακη Τσοχατζόπουλου και τη δική της εμπλοκή. Νωρίτερα δεν είχε υποπέσει κάτι αντίστοιχο στην αντίληψη της καθώς είχε μόνο ενασχόληση με φορολογικά θέματα. Το 2007 πια απέκτησε και προσωπική γνώση ότι το επίδικο ακίνητο είναι του Ακη Τσοχατζόπουλου. Η ίδια είπε ότι «μέσωτου Ζηγρα» την «ξεγέλασε ο Τσοχατζόπουλος».

Πρόεδρος (Χρ.Κατσιάνης): «Αναλαμβάνετε εσείς το τίμημα, άλλα δεν κάνατε τίποτα σε ανύποπτο χρόνο. Τι σας απέτρεψε;»

Κατηγορούμενη: «Είχα δέος γι’ αυτόν τον άνθρωπο που ήταν παντοδύναμος. Εξάλλου και εγώ συνέχισα το παράνομο. Το σύστημα ήταν με έναν δικό μου άνθρωπο από το εξωτερικό ως ιδιοκτήτη εμπλέκοντας στην υπόθεση τον κουμπάρο μου Νίκο Γεωργουλάκη, ο οποίος μου είχε ατέλειωτη εμπιστοσύνη».

Επίσης η κατηγορούμενη αποτιμώντας το τι έχει γίνει στην υπόθεση είπε ότι«μέσω του Ζήγρα με ξεγέλασε ο Τσοχατζόπουλος».

Σε καμιά περίπτωση πάντως, όπως ισχυρίστηκε, ακόμα και αν πήγαινε το μυαλό της ότι ήταν πίσω από τις εξωχώριες εταιρείες ο Τσοχατζόπουλος δεν περνούσε η ιδέα ότι τα λεφτά αυτά ήταν από παράνομη προέλευση.

Τέλος, η κυρία Λαμπρόπουλου είπε ότι κάποια στιγμή ο Ζήγρας είχε αναφέρει το όνομα του Σμπώκου σχετικό με την εταιρεία Νόμπιλις, από την οποία αγοράστηκε το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου».

«Ηθικό και φυσικό αυτουργό όλων των χρημάτων» χαρακτήρισε ο Ζήγρας τον Τσοχατζόπουλο

Toν Ακη Τσοχατζόπουλο και εξάδελφο του καρφώνει στην αποκαλυπτική απολογία του ο Νίκος Ζήγρας εμμένοντας στους ισχυρισμούς του περί του κεντρικού ποινικού ρόλου του πρώην υπουργού στην υπόθεση με τις χρυσές μίζες.

Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε «ηθικό και φυσικό αυτουργό και παραλήπτη όλων των χρημάτων» τον πρώην υπουργό.

Τα χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα. Ο Νίκος Ζήγρας αναφέρθηκε αναλυτικά στον ρόλο και άλλων προσώπων που ισχυρίζεται ότι έχουν σχέση με τη ροή μαύρου χρήματος.

Στο κάδρο έβαλε μεταξύ άλλων τον καταζητούμενο Φουαντ αλ Ζαγιαντ, τον εκζητούμενο πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη αλλά και τον συγκατηγορούμενο του Γιάννη Σμπώκο.

«Ολα τα ακίνητα που αγοράστηκαν ήταν επιλογή του Ακη και προέρχονταν από μαύρο χρήμα. Σε εμένα αρχικά έλεγε ότι τα χρήματα αυτά ήταν Αράβων επενδυτών. Και τώρα προσπαθούν να ενοχοποιήσουν μόνο εμένα. Αν είχα εγώ όλα αυτά τα χρήματα θα είχα εξαφανιστεί και δεν θα με έβρισκε κανένας», είπε ο Ζήγρας.

Και πρόσθεσε πως πριν ομολογήσει και αρχίσουν όλοι να τον λένε ρουφιάνο είχε προσπαθήσει να πείσει τον Τσοχατζόπουλο να ομολογήσει. Το έκανε αυτό ακόμα και μέσα στη φυλακή εισπράττοντας κάθε φορά την οργισμένη άρνηση του. Ο Νίκος Ζήγρας είπε ότι αισθάνεται ευγνωμοσύνη γιατί ο πρώην υπουργός του κάλυψε τα έξοδα νοσηλείας στη Γερμανία όταν αρρώστησε σοβαρά, αλλά μετά κατάλαβε ότι το έκανε για να μην πεθάνει πριν προλάβει να του πει για όλους τους λογαριασμούς που είχε ανοίξει για εκείνον.