Οι λεπτομέρειες λειτουργίας και το πλάνο των ακαδημιών της ΑΕΚ παρουσιάστηκαν το πρωί της Πέμπτης σε μία συζήτηση που έγινε στο ΟΑΚΑ με τους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο Άκης Ζήκος υπεύθυνος των ακαδημιών, τόνισε ότι η σχέση της πρώτης ομάδας με τα δύο μεγαλύτερα τμήματα των ακαδημιών πρέπει να είναι στενή, ώστε το κάθε παιδί που θα βρίσκεται στην Κ18 και Κ17 να είναι άμσεα σε θέση ακόμα και να πάρει χρόνο συμμετοχής σε επίσημο αγώνα της πρώτης ομάδας, αν το κρίνει σκόπιμο ο προπονητής. Γι’αυτό και τα δύο συγκεκριμένα τμήματα θα προπονούνται στους ρυθμούς της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ. Παρόντες ήταν και οι Τραϊνός Δέλλας, Νίκος Λυμπερόπουλος, Μιχάλης Μητροτάσιος και ο γυμναστής Αντώνης Κέζος. Μάλιστα μετά το τέλος της παρουσίασης όλοι αυτοί συν τον Άκη Ζήκο είχαν συνάντηση και συζήτησαν τις λεπτομέρειες για τη συνεργασία της πρώτης ομάδας με τα δύο μεγαλύτερα τμήματα των ακαδημιών.

Στην παρουσίαση ο Άκης Ζήκος μιλώντας για τη δουλειά και τον σκοπό των ακαδημιών, είπε: «Για μας δεν είναι αυτοσκοπός και η νίκη και το πρωτάθλημα, αλλά να βγάλουμε όσα περισσότερα παιδιά γίνεται για την πρώτη ομάδα. Για μας αυτό είναι η νίκη και το πρωτάθλημα. Η νίκη πρέπει να προέρχεται από την αυτή την ολοκληρωμένη προσπάθεια. Εμείς να επιλέγουμε τα παιδιά. Θέλουμε η επιλογή να γίνεται με δικά μας κριτήρια, με δικά μας χαρακτηριστικά. Να τα εκπαιδεύσουμε σωστά και να τα διαπαιδαγωγήσουμε μέσα από την ΑΕΚ και τη δουλειά που θα γίνεται. Από μικρή ηλικία να δουλεύουν επαγγελματικά, να έχουν ήθος και στο τέλος να έχουμε παίκτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Έλληνες παίκτες να βγάλουμε μέσα από Ακαδημίες ευρωπαϊκού επιπέδου. Τα κριτήρια είναι πολύ υψηλά. Θέλουμε όσοι παίκτες περάσουν από τις Ακαδημίες μας, ακόμα κι αν δεν μείνουν, να λένε ότι πέρασαν από την ΑΕΚ. Οι τρεις λέξεις που θα ακολουθήσουμε είναι Άμυλα Εκπαίδευση Κουλτούρα».