Εμείς βουρλιζόμαστε και σιγοψηνόμαστε στη φουφού της κρίσης και στην παραδιπλανή χώρα, την Ελλανοδία, έχουν κάτι γλέντια, μα κάτι γλέντια! Στη δε Ελλανοδική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕλλανοΡΤούλα, χαϊδευτικά) τα γλέντια είναι τρικούβερτα.

Τι 28 θέσεις ειδικών συμβούλων έφτιαξαν –δεν έχουν οικονομικές κρίσεις και κεσάτια εκεί και του δίνουν να καταλαβαίνει), με πάνω από 3.500 δηνάρια –ισότιμα του ευρώ –μηνιαίως για έκαστον των μουστερήδων, τι πάνω από 1.000.000 δηνάρια τον χρόνο τούς στοιχίζουν (τον φυσάνε τον παρά, τι τους νοιάζει).

Τι προσλαμβάνουν για διευθυντή του γραφείου του «καπετάνιου» της ΕλλανοΡΤούλας έναν γυμναστή και τον ορίζουν ως «προσωπικό ειδικών θέσεων» για να τον πληρώνουν αδρά, μαζί με τους άλλους. Τι τον στέλνουν «αποστολή» («Ο γυμναστής λείπει ταξίδι για δουλειές») για μια νύχτα στην επαρχία και χρεώνεται το μαγαζάκι –το πλούσιο… –360 ευρώ (ούτε προεδρική σουίτα με αστακό σε ρουμ σέρβις!).

Τι ανακαλύπτουν τον θεσμό των «μεικτών» τηλεοπτικών παραγωγών, για να ταΐζουν κανένα «δικό μας παιδί» απ’ έξω. Στήνουν τουτέστιν εκπομπάρες με βάση έμψυχο μισθοσυντήρητο υλικό της ΕλλανοΡΤούλας, τα στούντιο και το τηλεοπτικό αρχείο της, βάζουν όμως και δύο τύπους ως «εξωτερικούς» παραγωγούς και την χρεώνουν έως 20.000 δηνάρια/ευρώ την κάθε εκπομπάρα.

Περνάνε ωραίααααα εκεί στην Ελλανοδία. Ενώ εμείς…