Χαμηλούς τόνους κράτησε το ΠΑΣΟΚ μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, στέλνοντας όμως δύο ενθαρρυντικά μηνύματα: ότι δεν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα και πως ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω μείωση του δημόσιου χρέους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά του στη σημερινή κοινή συνεδρίαση ΚΟ και Πολιτικού Συμβουλίου. Συνομιλητές της ηγεσίας του κόμματος θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι ο κ. Βενιζέλος θα επανέλθει στην αναγκαιότητα επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας της τρικομματικής κυβέρνησης και εκ των πραγμάτων στις αλλαγές προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα. «Είναι σίγουρο ότι δεν θα κάνει πίσω σε αυτό» αναφέρουν.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε δηλώσεις του που ακολούθησαν το διάγγελμα του Πρωθυπουργού επανέλαβε τη σημασία της ολοκλήρωσης των διαβουλεύσεων με τους τροϊκανούς, με την επισήμανση πως «δεν είναι δυνατόν κάθε επίσκεψη της τρόικας να ανοίγει ξανά όλα τα θέματα και να δημιουργεί την άδικη εντύπωση πως η Ελλάδα δεν είναι συνεπής».

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ. Εν τω μεταξύ, σε σύσκεψη που έγινε χθες στο ΠΑΣΟΚ εξετάστηκαν τα ευρήματα κρυφών δημοσκοπήσεων. Διαπιστώθηκε ότι οι μεγαλύτερες διαρροές του ΠΑΣΟΚ κατευθύνονται προς τη ΝΔ και αμέσως μετά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης ότι οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του κόμματος ανήκουν στην κατηγορία των ευρωπαϊστών.

ΔΗΜΑΡ

Ικανοποίηση και… συστάσεις

Την ικανοποίησή τους για τη θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εκφράζουν στη ΔΗΜΑΡ, ενώ ο Φώτης Κουβέλης απηύθυνε εκ νέου συστάσεις στην πλευρά των δανειστών «να καταλάβουν ότι διαπραγματεύονται και δεν επιβάλλουν» και «να αντιληφθούν και να αποδεχθούν ότι η ελληνική κοινωνία εξαντλεί τα όριά της και πως η ελληνική οικονομία χρειάζεται ανάσες».

Παράλληλα ζήτησε να γίνουν άμεσα κινήσεις για μείωση των φορολογικών συντελεστών στην εστίαση και στην αγορά καυσίμων.