Πάνω από ένας τόνος κατεψυγμένου κρέατος, σε μία ποσότητα 10.420 κιλών με προέλευση τη Ρουμανία, που είχε συνοδευτικά έγγραφα βοδινού, ήταν τελικά κρέας αλόγου.

Αυτό ανιχνεύτηκε, μετά από εργαστηριακό έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε από ελληνικό εργαστήριο, αλλά και από διαπιστευμένο της Γερμανίας, σε κρέατα που είχαν κατασχέσει στις 05/04/2013, ως ακατάλληλα για κατανάλωση, οι ελεγκτές τροφίμων της Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Η συγκεκριμένη ποσότητα ήταν σε τρεις παρτίδες και είχε βρεθεί σε ψυκτικές αποθήκες. Μετά και τον εργαστηριακό έλεγχο επιβεβαιώθηκε ότι η πρώτη παρτίδα ήταν 4.708 κιλά κατεψυγμένου βοείου κρέατος συσκευασμένου σε211 χαρτοκιβώτια, η δεύτερη 1.064 κιλά κατεψυγμένου κρέατος αλόγου σε 47 χαρτοκιβώτια και η τρίτη 4.648 κιλά βοείου κατεψυγμένου κρέατος κατανεμημένου σε 304 χαρτοκιβώτια.

Οι έλεγχοι της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά -όπως ανακοινώθηκε- θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να προστατευθεί το καταναλωτικό κοινό ενόψει και του Πάσχα.