Η είσοδος του Λιονέλ Μέσι στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε τα δεδομένα, η Μπαρτσελόνα ανέβασε την απόδοσή της και έφτασε στην ισοφάριση (1-1) απέναντι στην Παρί, παίρνοντας ταυτόχρονα το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο αγώνας στο «Καμπ Νου» ήταν συναρπαστικός. Το σκορ του πρώτου αγώνα (2-2) άφηνε ελπίδες και στους δύο αντιπάλους. Ο Βιλανόβα κράτησε στον πάγκο τον Μέσι, που ερχόταν από τραυματισμό και δεν θεωρήθηκε 100% έτοιμος. Ετσι, η Μπαρτσελόνα έδειξε εκτός ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχε το γνωστό της στυλ και η Παρί που στάθηκε αρκετά καλά, απείλησε με τους Λαβέτσι και Παστόρε.

Μάλιστα, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα του Αντσελότι πήρε προβάδισμα στο σκορ και έκανε αρκετούς να ανησυχήσουν στη Βαρκελώνη. Ο Ιμπραϊμοβιτς στο 50′ έβγαλε καταπληκτική πάσα στον Παστόρε, ο επιθετικός μπήκε στην περιοχή του Βαλντέζ, σουτ και 0-1.

Αυτό λειτούργησε ως καμπανάκι συναγερμού για τον Βιλανόβα. Ναι μεν έχασε ακόμη έναν κεντρικό μπακ(μετά τους Πουγιόλ, Μασεράνο) λόγω τραυματισμού, αλλά ο νεαρός Μπάρτρα κράτησε καλά τη θέση του Αντριάνο. Και επιπλέον, μπήκε στο ματς ο Μέσι, ο ενθουσιασμός επανήλθε και για ένα 20λεπτο η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε στο χορτάρι.

Τελικά, στο 71′ ο Μέσι έκανε ωραία προσπάθεια, ο Βίγια έδωσε στον Πέδρο, δυνατό σουτ και 1-1. Με αυτό το σκορ η Μπαρτσελόνα πήρε την πρόκριση, καθώς στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ματς είχε τον πλήρη έλεγχο και δεν κινδύνευσε από την Παρί.

Κίτρινες: Αντριάνο, Λαβέτσι, Σίλβα, Μπέκαμ.

Μπαρτσελόνα: Βαλντέζ, Αλβες, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Αντριάνο(62′ Μπάρτρα), Φάμπρεγκας(62′ Μέσι), Τσάβι, Βίγια(83′ Σονγκ), Πέδρο, Μπουσκέτς, Ινιέστα.

Παρί Σεν Ζερμαίν: Σιρίγου, Μάξγουελ, Τιάγκο Σίλβα, Αλεξ, Ζαλέ(87′ Φαν ντερ Βίελ), Βεράτι(82′ Μπέκαμ), Λούκας, Μότα, Παστόρε, Ιμπραϊμοβιτς, Λαβέτσι (81′ Γκαμέιρο).