Οι δρόμοι αντοχής ήταν για τον Γιώργο Κατίδη η πρώτη του επαφή με τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού. Ομως δεν πέρασε πολύς καιρός για να καταλάβει ότι η μπάλα που έπαιζαν οι μεγαλύτεροι δίπλα από τα κουλουάρ του στίβου ήταν τελικά αυτό που ποθούσε περισσότερο από κάθε τι άλλο.

Αρχηγός της Εθνικής Νέων, κατά πολλούς θεωρείται ένας από τους πλέον χαρισματικούς ποδοσφαιριστές της επόμενης γενιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οπως και ο Κώστας Σταφυλίδης του ΠΑΟΚ, για τον οποίο ο Κατίδης έχει εκμυστηρευθεί: «Η μόνη μας διαφορά είναι στην ομάδα αίματος. Είμαστε αδέλφια. Μόνο στις κατηγορίες υποδομής είχαμε παίξει αντίπαλοι. Μέσα στο γήπεδο μπορεί να σκοτωθούμε, να πλακωθούμε, να χάσουμε ή να κερδίσουμε αλλά έξω από αυτό δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα».

Ο Γιώργος Κατίδης δηλώνει Αρειανός. Και παλιότερα, όταν είχε ερωτηθεί για το πώς έγινε οπαδός των Κιτρίνων είχε πει: «Από μικρός δεν υποστήριζα καμία ομάδα, ήμουν αθλητής στίβου και έτρεχα σε δρόμους αντοχής. Οταν όμως ήρθα στον Αρη και έζησα το πρώτο μου παιχνίδι, το Αρης – Ολυμπιακός 1-1 με το γκολ του Μάρκο Αουρέλιο στο 92′, ένιωσα ότι ανήκω εδώ. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι φανατικός Αρειανός, όμως αγαπώ πάρα πολύ την ομάδα…».

Ο Γιώργος Κατίδης είναι ιδιόρρυθμος χαρακτήρας. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια και μένει με τη μητέρα του (είναι χωρισμένη).