Γέννηµα – θρέµµα του Αρη, ο Σωκράτης Διούδης ξεκίνησε το 2009 από την ομάδα των 17άρηδων και πέρυσι έγινε επαγγελματίας. Γιος του Δημήτρη Διούδη, παλιού σπουδαίου ποδοσφαιριστή και παράγοντα του ΑΟ Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας. Και σήμερα νιώθει ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι ο πατέρας του τον στήριξε και έκανε θυσίες (όπως ο ίδιος λέει) προκειμένου να μπορεί να προπονείται στον Αρη.

«Ελπίζω ότι η επιτυχία μας στο Euro θα αποτελέσει ένα καμπανάκι για τους προπονητές των ομάδων στην Ελλάδα. Αποδείξαμε ότι έχουμε ταλέντο και αυτό το ταλέντο πρέπει να αξιοποιηθεί. Εγώ θέλω να είμαι υγιής και να μου δοθούν ευκαιρίες φέτος στην ομάδα μου. Τα μελλοντικά μου όνειρα δεν σταματούν βέβαια εδώ. Θα ήθελα να αγωνιστώ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Ως εθνική ομάδα όμως έχουμε ακόμη πολύ μέλλον», ανέφερε ο Σωκράτης.

Συγχρόνως σε κάθε του συζήτηση δεν παύει να αναφέρει το όνομα του αείμνηστου Αλέκου Περγαμηνέλη, δίπλα στον οποίο έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Ο Διούδης πιστεύει πως ο μόνος δρόμος για τους ταλαντούχους έλληνες παίκτες είναι το εξωτερικό στην περίπτωση που οι ομάδες τους δεν ασχοληθούν σοβαρά μαζί τους. Ενώ από το ταξίδι στην Εσθονία κρατά και τις συζητήσεις που είχε με τους νεαρούς παίκτες από άλλες χώρες: «Μιλώντας με τους ποδοσφαιριστές, κυρίως της Αγγλίας, που μέναμε στο ίδιο ξενοδοχείο, διαπίστωσα ότι δεν έχουν καμία σχέση οι συνθήκες προπόνησης στην Ελλάδα σε σύγκριση με αυτές που είχαν οι αντίπαλοί μας και αυτό είναι που κάνει την επιτυχία μας ακόμη μεγαλύτερη».