5.7.2012

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα της NOBACCO, της κορυφαίας εταιρείας στον κλάδο ηλεκτρονικών τσιγάρων, συμβολίζουν την απόλυτη διάθεση ελευθερίας αλλά και την πίστη στην προσωπική επιλογή που είναι χαρακτηριστικά των ανθρώπων που ψάχνουν το νέο, που αναζητούν τη γεύση και την απόλαυση χωρίς βλαβερές συνέπειες για τους ίδιους και τους γύρω τους.

Κεντρικός άξονας στην φιλοσοφία της εταιρείας και βασική προτεραιότητα της NOBACCO και των ανθρώπων της, είναι η ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει στο κοινό της, τόσο στις συσκευές ηλεκτρονικών τσιγάρων, αλλά και τα υγρά αναπλήρωσηςπου χρησιμοποιεί.

Στο πλαίσιο αυτό, και με βαθύ αίσθημα ευθύνης προς τον Έλληνα καταναλωτή, η Nobacco ενημερώνει για τις νέες εξελίξεις στο τομέα ερευνών που αφορούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Τα τελευταία νέα αφορούν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τοξικολογίας (EUROTOX 2012) που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας στις 17-20 Ιουνίου 2012, στο οποίο παρουσιαστήκαν τα αποτελέσματα των μελετών της ομάδας Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας του Κέντρου Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας και του Εργαστηρίου Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σχετικά με της άμεσες επιδράσεις του ενεργητικού και του παθητικού καπνίσματος ηλεκτρονικού τσιγάρου, καθώς και η σύγκριση αυτών με αντίστοιχες επιδράσεις του κανονικού τσιγάρου, στη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος και σε σημαντικές αιματολογικές παραμέτρους του ανθρώπινου οργανισμού.

Τα αποτελέσματα των μελετών έδειξαν ότι η ενεργητική αλλά και η παθητική χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και του υγρού αναπλήρωσης που χρησιμοποιήθηκε δεν προκαλούν κλινικά σημαντική αποφρακτική τάση στο αναπνευστικό και δεν επηρεάζουν το σύνολο των αιματολογικών δεικτών, τόσο σε καπνιστές όσο και σε μη καπνιστές. Αντιθέτως, το ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα του παραδοσιακού τσιγάρου προκαλούν εμφανή απόφραξη των αεραγωγών επηρεάζοντας τη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος, αλλά επίσης προκαλούν και μια μικρής έκτασης φλεγμονή αυξάνοντας τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων, τον αριθμό των λεμφοκυττάρων και τον αριθμό των πολυμορφοπύρηνων λευκοκυττάρων τόσο σε καπνιστές, όσο και σε μη καπνιστές. Σύμφωνα με μελέτες, η φλεγμονή αυτή που παρατηρείται σε χρόνιους καπνιστές παραδοσιακού τσιγάρου προκαλεί πολλά από τα προβλήματα υγείας που εκείνοι αντιμετωπίζουν, όπως η υψηλή συχνότητα λοιμώξεων και οι χρόνιες πνευμονοπάθειες.

Η ερεύνα χρησιμοποίησε προϊόντα διαδεδομένα στην αγορά, και συγκεκριμένα τα προϊόντα της Nobacco «NOBACCO GIANT», όσον αφορά την συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου και το «NOBACCO USA MIX» με γεύση καπνού και περιεκτικότητα νικοτίνης 11mg/ml, όσον αφορά το υγρό αναπλήρωσης. Μετά από σχετική επικοινωνία του επιστημονικού τμήματος της Nobacco με τον υπεύθυνο της ερευνητικής ομάδας, Δρ. Ανδρέα Φλουρή, πληροφορηθήκαμε ότι, σε συνέχεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της έρευνας στο συνέδριο EUROTOX 2012, έπεται η δημοσίευσή τους σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

Σχετικά με την Nobacco

Η NOBACCO ιδρύθηκε το 2007 με σκοπό τη δημιουργία και εμπορία προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου που να μπορούν να προσομοιώσουν την ευχαρίστηση του καπνίσματος. Από την αρχή της δημιουργίας της η εταιρεία προσανατολίστηκε στην δημιουργία και τη διανομή προϊόντων υψηλής ποιότητας, με σκοπό τη μέγιστη ικανοποίηση του κοινού στο οποίο απευθύνεται.

Ορισμένα από τα μοντέλα ηλεκτρονικών τσιγάρων της NOBACCO που προσφέρουν την μοναδική εμπειρία του εναλλακτικού τρόπου καπνίσματος είναι, το "Giant", αποκλειστικό για την Ελλάδα μοντέλο της ΝΟBACCO μία καινοτομία στο χώρο του ηλεκτρονικού ατμίσματος. Με το πρωτοπόρο σύστημα ατμοποίησης, το οποίο στηρίζεται στην γενικότερη φιλοσοφία του ενιαίου φίλτρου με ατμοποιητή, γνωστού ως Cartomizer. Το "Giant" διακρίνεται για την εξαιρετική παραγωγή ατμού και την πλούσια απόδοση των γεύσεων. Ένα ακόμα καινοτόμο σύστημα ατμοποίησης χρησιμοποιεί το μοντέλο "i-want". Το σύστημα ατμοποίησης του "i-want" στηρίζεται στην νέα φιλοσοφία της ενιαίας αμπούλας με ατμοποιητή (Tankomizer), προσφέροντας εξαιρετική παραγωγή ατμού και την απόλυτη «καθαρότητα» στην απόδοση των γεύσεων. Το "i-want" διαθέτει οθόνη LCD, με ενδείξεις καταμέτρησης εισπνοών και κατάστασης της μπαταρίας. Τέλος, το "Mini & More" ένα από τα πιο αξιόπιστα και απλούστερα στην χρήση τους "mini size" μοντέλα, που διατίθενται παγκοσμίως σήμερα. Διαθέτει μεγάλη αυτονομία συγκριτικά με το μέγεθός του, που δεν ξεπερνά τα 12 εκ. σε μήκος και η διάμετρός του λιγότερο από 1 εκ. Αποτελεί αναμφίβολα την πιο κομψή και διακριτική επιλογή στη μεγάλη γκάμα ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Τα προϊόντα NOBACCO φέρουν τις πιστοποιήσεις CE (συμβολίζει τη συμμόρφωση του προϊόντος προς τις εφαρμοστέες κοινοτικές απαιτήσεις) και RoHS (γνωστό και ως Lead-Free, σημαίνει οδηγία περιορισμού συγκεκριμένων επικίνδυνων ουσιών. Η οδηγία αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιορίζει τη χρήση επικίνδυνων υλικών που βρίσκονται σε ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα).

Περισσότερες πληροφορίες για τηNOBACCO μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της http://nobacco.gr/

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από