Αμέτρητες ήταν οι κινηματογραφικές ταινίες του, με πρώτη το «Στραβόξυλο» (1952) και τελευταία την «ΠΟΛΙΤΙΚΗ κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη, παραγωγής 2003.

Οι νεότεροι ηλικιακά τηλεθεατές τον θυμούνται ως φευγάτο παππού στα «Εγκλήματα» (1998), που σηματοδότησε την επάνοδό του στην τηλεόραση και του έφερε κι άλλους τηλεοπτικούς ρόλους, ενώ οι μεγαλύτεροι τον γνώρισαν από τον «Μεθοριακό σταθμό» (1974) της – τότε – ΥΕΝΕΔ.

Χαρακτηριστικές εμφανίσεις του έχουν γίνει σε ταινίες όπως οι «Τζένη Τζένη», «Καλώς ήρθε το δολάριο», «Βαβυλωνία», «Η Ρένα είναι οφσάιντ» αλλά και το «Μετέωρο βήμα του πελαργού» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Το 1990 ο Προύσαλης κέρδισε τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στους «Αθηναίους».

Τον τελευταίο καιρό ο Α. Προύσαλης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν του Νέου Ψυχικού με καρδιακά προβλήματα.

Δείτε ένα χαραχτηριστικό απόσπασμα από την ταινία Επιχείρηση Απόλλων, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Αθηνόδωρος Προύσαλης.