Ο κ. Οικονόμου ανέφερε επίσης ότι το θέμα αυτό έρχεται «για προεκλογικούς λόγους» ενώ αναφορικά με το ζήτημα της μονομερούς διαγραφής του χρέους που θέτει το ΚΚΕ, είπε προς τα έδρανα του κόμματος: «Για να έχετε το τεκμήριο της αθωότητας, που έχει ο τρελός του χωριού, θα έπρεπε να έχετε θέσει νωρίτερα το να μην δανείζεται η χώρα, όμως συμβάλατε στο να υπάρχουν αιτήματα που να απαιτούν περισσότερο δανεισμό».

Για «επώδυνα» αλλά «αναγκαία» τέλη έκανε λόγο ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης αναφέροντας ότι «η οικονομία ισορροπεί πάνω στο απόλυτο κενό» λόγος για τον οποίο «γεννιούνται μια σειρά από επώδυνες υποχρεώσεις» και «λύσεις που

ποτέ δεν θα υιοθετούσαμε υπό κανονικές συνθήκες» και καταλόγισε στο ΚΚΕ ότι με την πρόταση νόμου αυτή δείχνει σαν να μην καταλαβαίνει ποια είναι η κατάσταση του κράτους.

Εκ μέρους της ΝΔ ο Θόδωρος Καράογλου είπε πως «κανένας δεν αμφισβητεί ότι οι τρεις αυτοί φόροι έχουν δημιουργήσει πλήθος αρνητικών παρενεργειών». Χαρακτήρισε «ανεδαφική» την πρόταση νόμου του ΚΚΕ και απευθυνόμενος προς τα έδρανα του κόμματος είπε: «Μην προσπαθείτε να διεκδικήσετε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Ασκήστε ρεαλιστική πολιτική»

Ο ειδικός αγορητής του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης είπε πως τα «χαράτσια» μπήκαν λόγω της κατάρρευσης των εξόδων».

Την πλήρη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην πολιτική επιβολής τελών επισημαίνοντας ειδικά πως το «χαράτσι» στα ακίνητα δεν περιλαμβάνονταν στο πρώτο Μνημόνιο, παρά «φτιάχθηκε στο γόνατο» και «προέκυψε από την παταγώδη αποτυχία των κυβερνήσεων στον τομέα της συλλογής εσόδων».