Την πόρτα της εξόδου για τους μεσάζοντες από την αγορά αγροτικών προϊόντων, με στόχο τις καλύτερες τιμές, ανοίγει το υπουργείο Ανάπτυξης μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία παραγωγοί, έμποροι αλλά και καταναλωτές θα μπορούν να πωλούν και να αγοράζουν προϊόντα.

Ηδη η Γενική Γραμματεία Εμπορίου επεξεργάζεται σχέδιο που αφορά τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων όπου οι παραγωγοί θα εισάγουν στοιχεία σχετικά με τα προϊόντα, τις ποσότητες που έχουν προς διάθεση και τις τιμές τους, ενώ χονδρέμποροι, λιανέμποροι και καταναλωτές θα μπορούν να τροφοδοτήσουν το σύστημα με στοιχεία για τις ποσότητες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν, το είδος και το εύρος των τιμών, τις ημερομηνίες παράδοσης των προϊόντων καθώς και στοιχεία για της ταυτότητάς τους. Η πλατφόρμα αυτή θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Κεντρική Αγορά της Θεσσαλονίκης ενώ, εκτός της ελληνικής, θα λειτουργεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα υπάρχει και εφαρμογή για την ανταλλαγή φορτίων για την εξυπηρέτηση φορτηγών εμπορευματικών μεταφορών. Οι μεταφορείς θα μπορούν να κοινοποιούν στο σύστημα πληροφορίες για τα φορτία και τη μετακίνησή τους σε κάθε ενδιαφερόμενο για τη διακίνηση εμπορευμάτων.