Σχεδόν πρωτοφανές. Οδεύουμε ολοταχώς προς τη λήξη της (χειμερινής) μεταγραφικής περιόδου, αλλά οι βολές είναι άσφαιρες. Μετρημένα στα δάχτυλα τα χτυπήματα και από ομάδες που παλεύουν να σωθούν και άρα αναγκάζονται να κάνουν κινήσεις μήπως και βελτιώσουν τη θέση τους και εξασφαλίσουν τα χρήματα που φέρνει η μεγάλη Λίγκα.

Οι ισχυροί σιωπούν. Είτε γιατί η ΟΥΕΦΑ δεν ανάβει το «πράσινο φως», είτε γιατί δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο, το ζήτημα είναι πως ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αρης έχουν περισσότερο το μυαλό τους στις αποχωρήσεις παρά στις αγορές.

Ποιος μένει; Ο Ολυμπιακός. Και είναι σαφές ότι πρόκειται για τη μοναδική ομάδα που μπορεί να κινήσει τον μύλο των μεταγραφών και να κάνει δυναμικό ντεμαράζ. Ο κ. Μαρινάκης άλλωστε έδωσε το στίγμα των προθέσεών του με την πρόσφατη δήλωσή του.

Στο Λιμάνι μπορούν να ενισχυθούν και οι βλέψεις δεν είναι μόνον οι εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και το Europa League. Γιατί με βάση την κλήρωση ο Ολυμπιακός δικαιούται να ελπίζει σε καλή πορεία. Αυτή είναι η περίοδος που οι Κόκκινοι ελπίζουν να στείλουν το μήνυμα πως παραμένουν ισχυροί και ικανοί να διατηρήσουν τα πρωτεία. Αλλωστε, ως ομάδα ο Ολυμπιακός τα έχει όλα: παίκτες που πληρώνονται στην ώρα τους, γήπεδο που τουλάχιστον στα ντέρμπι γεμίζει, εύρωστη διοίκηση και γενικά μια δυναμική μεγαλύτερη από κάθε άλλη ομάδα.

Ο Ολυμπιακός συνεπώς μπορεί να δώσει ενδιαφέρον σε μια μεταγραφική περίοδο ισχνών αγελάδων. Αρκεί να θυμηθεί πως η ενίσχυση έρχεται με αγορές και όχι με δανεισμούς. Με σωστές επιλογές και όχι με προτάσεις αετονύχηδων ατζέντηδων. Και με σκάουτινγκ εξονυχιστικό, ώστε να επιτευχθούν συμφωνίες σε καλές τιμές και απόκτηση ποδοσφαιριστών με μεταπωλητική αξία. Η ενίσχυση του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρο πως θα τονώσει την αγορά του ποδοσφαίρου που πάει από το κακό στο χειρότερο.