19 Οκτωβρίου 2011

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας (ΕΜRI) της Φαρμακευτικής Εταιρίας ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ είναι ανάμεσα στους πέντε υποψηφίους για βράβευση στην κατηγορία της καλύτερης Ομάδας Κλινικής Έρευνας παγκοσμίως (Clinical Research Team of the Year), του έγκριτου περιοδικού Scrip.

Η κλινική έρευνα αποτελεί μία εξαιρετικά δυναμική διαδικασία που αφορά στην ανακάλυψη και ανάπτυξη νέων φαρμάκων. Αξίζει να τονιστεί ότι το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να φτάσει ένα φάρμακο από το στάδιο της ιδέας μέχρι το νοσοκομείο και το φαρμακείο αγγίζει τα 12 με 15 χρόνια. Η κλινική έρευνα διεξάγεται σε αυστηρότατο πλαίσιο, ακολουθώντας επιστημονικές διαδικασίες και διεθνείς αρχές δεοντολογίας που διασφαλίζουν την προστασία των συμμετεχόντων.

Η υποψηφιότητα αυτή αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, τόσο για τη ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ, όσο και για τη χώρα μας, και αποκτά ιδιαίτερη αξία, ειδικά στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Σε μία εποχή, στην οποία κυρίαρχη επιλογή είναι η ανάδειξη ισχυρών χαρακτηριστικών, όπως η ανταγωνιστικότητα, η καινοτομία και το όραμα, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας (EMRI) της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ, διαρκώς πρωτοπορεί, τολμά και δίνει τον τόνο ενός δημιουργικού και ελπιδοφόρου ορίζοντα, με την ενίσχυση της κλινικής έρευνας στον τομέα του φαρμάκου.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας δραστηριοποιείται στην παροχήεξειδικευμένων υπηρεσιών στο χώρο της ιατρικής έρευνας. Δημιουργήθηκε πριν από 15 χρόνια, είναι στελεχωμένο με 30 διακεκριμένους επιστήμονες, έχει επενδύσει περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ και έχει πετύχει τη δημιουργική επιστημονική συνεργασία με 1.600 Έλληνες ιατρούς ερευνητές από τουλάχιστον 1.000 ερευνητικά κέντρα, στο πλαίσιο 100 κλινικών ερευνητικών προγραμμάτων που έχουν οδηγήσει στη συλλογή δεδομένων 14.000 ασθενών.

Τα δεδομένα αυτά οδήγησαν σε περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις/ανακοινώσεις στα πλέον έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με τους συνεχείς διεθνείς ελέγχους (16 συνολικά), από ανεξάρτητες αρχές, απέδειξαν την άριστη ποιότητα διεξαγωγής της έρευνας και έχουν οδηγήσει το EMRI μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως.

Η υποψηφιότητα αυτή αποτελεί ένα δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα πως οι Έλληνες που διαθέτουν αποφασιστικότητα, καινοτομία, μεθοδικότητα και προσήλωση στους στόχους μπορούν να καταφέρουν διακρίσεις παγκόσμιας εμβέλειας. Και ίσως να είναι η πιο ισχυρή απάντηση στις σημερινές προκλήσεις και ένας από τους τρόπους άρσης του αδιεξόδου της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

Το περιοδικό SCRIP αποτελεί το σημείο αναφοράς για θέματα που αφορούν στην παγκόσμια αγορά φαρμάκων. Απευθύνεται στα στελέχη των οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του φαρμάκου διεθνώς. Τα SCRIP AWARDSείναι μια ετήσια θεσμοθετημένη διαδικασία απονομής βραβείων στις καλύτερες ομάδες σε διάφορους τομείς του φαρμάκου, μεταξύ αυτών και της κλινικής έρευνας.

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011, στο Λονδίνο, σε ειδική Τελετή που διοργανώνει το περιοδικό SCRIP.