Τι κι αν κατέκτησε – πριν από μια εβδομάδα στην Ιαπωνία – τον τίτλο του πρωταθλητή; Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έδειξε για έναν ακόμη αγώνα αχτύπητος, πήρε τη νίκη στον γκραν πρι της Νότιας Κορέας, ενώ σε συνδυασμό με την 3η θέση του Μάρκ Γουέμπερ η Red Bull εξασφάλισε τον τίτλο στους κατασκευαστές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο αγώνας στην πίστα της Γέογκαμ ήταν πολύ καλός. Ο Φέτελ έδειξε για μια ακόμη φορά ασυναγώνιστος σε μια πίστα στην οποία οι Mc Laren ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικές, με τον Χάμιλτον να τερματίζει δεύτερος και τον Τζένσον Μπάτον να βρίσκεται στην 4η.

Δυσάρεστη έκπληξη η 5η και 6η θέση των Ferrari με τους Αλόνσο και Μάσα, ευχάριστη η 7η θέση του Αλγκεσουάρι (τερμάτισε μπροστά από τον Ρόσμπεργκ).

Μεγάλος άτυχος ο Σούμαχερ, που είδε τη Renault του Πετρόφ να χτυπάει το μονοθέσιό του στο πίσω μέρος και να οδηγούνται και οι δύο εκτός αγώνα.

Η πρώτη 10άδα στην Κορέα: Φέτελ Red Bull, Χάμιλτον Mc Laren, Γουέμπερ Red Bull, Μπάτον Mc Laren, Αλόνσο Ferrari, Μάσα Ferrari, Αλγκουερσουαρί Toro Rosso, Ρόσμπεργκ Mercedes, Μπουεμί Toro Rosso, Ντι Ρέστα Force India.

Οι Μπάτον, Αλόνσο και Γουέμπερ διεκδικούν τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Βαθμολογία πιλότων:

Φέτελ 349, Μπάτον 222, Αλόνσο 212, Γουέμπερ 209, Χάμιλτον 196, Μάσα 98, Ρόσμπεργκ 67, Σούμαχερ 60, Πετρόφ 36, Χάιντφελντ 34.

Βαθμολογία κατασκευαστών: Red Bull 558 , McLaren 418, Ferrari 310, Mercedes 127, Renault 72, Force India 49, Sauber 40, Toro Rosso 37, Williams 5.