Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2011.H Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, ημερομηνία ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων. Με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.), ως κύριος εκπρόσωπος της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων, υπογραμμίζει τη σημασία της σωστής διατροφής στην καλή υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καταναλωτών. Γι’ αυτό και δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία επενδύοντας στην έρευνα και την ανάπτυξηγια την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, πιστός στη δέσμευσή του για διαρκή πρόοδο προς όφελος των Ελλήνων καταναλωτών και με οδηγό την ποιότητα και την ασφάλεια, επενδύει σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης. Ένα από αυτά είναι ο πρόσφατος διαγωνισμός καινοτόμων προϊόντων διατροφής Ecotrophelia που έδωσε την ευκαιρία σε φοιτητές Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, να δημιουργήσουν ένα καινοτομικό προϊόν διατροφής. Το πρωτοποριακό αλλαντικό με το όνομα DaVeroEcoSeafoodColdCuts, στο οποίο ο Σ.Ε.Β.Τ. έδωσε την πρώτη θέση στον εθνικό διαγωνισμό, αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής και της ευρωπαϊκής διοργάνωσης αποδεικνύοντας ότι η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων δεν διαθέτει μόνο ένα σταθερό παρόν αλλά και ένα ιδιαίτερα δυναμικό μέλλον.

Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων επενδύει στο μέλλον και μέσω της έντονης εξαγωγικής δραστηριότητάς της έχοντας αναλάβει να γνωρίσει τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα στις αγορές του εξωτερικού ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση. Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής φέρνει στο επίκεντρο το ζήτημα των τιμών των τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο που μεταβάλλονται εξαιτίαςτων αυξήσεων στις τιμές των πρώτων υλών αλλά και σε άλλους τομείς που συνδέονται με τον κλάδο. Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων, παρά τις δυσκολίες που προέρχονται από το παγκόσμιο και το εγχώριο περιβάλλον και οι οποίες εξανεμίζουν οποιοδήποτε κέρδος, στηρίζει τους έλληνες καταναλωτές και έχει προχωρήσει σε μείωση τιμών κατά 2,56% το πρώτο οκτάμηνο του 2011. Προτεραιότητα για τους εκπρόσωπους της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων κάθε ημέρα είναι η παροχή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Σχετικά με τον ΣΕΒΤ:

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) είναι από το 1978, το επίσημο όργανο εκπροσώπησης των κοινών θέσεων και απόψεων της ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων. Μέλη του είναι Κλαδικοί Σύνδεσμοι της Βιομηχανίας Τροφίμων αλλά και πολλές μεμονωμένες επιχειρήσεις του Κλάδου. Ο κλάδος συμβάλλει στην ελληνική οικονομία με το 26% της συνολικής βιομηχανικής παραγωγής της χώρας σε αξία, ενώ οι πωλήσεις του ανέρχονται στα €12,5 δις., απασχολώντας το 25% του εργατικού δυναμικού της δευτερογενούς παραγωγής. Είναι ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους της Ελληνικής Βιομηχανίας που αναπτύσσεται ταχύτερα από το σύνολο της ελληνικής μεταποίησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από