Μετά από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο Νέο Κόσμο τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 25, 25, και 24 ετών, γιατί λίγη ώρα πριν διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτη οικίας στην περιοχή της Ραφήνας.

Συγκεκριμένα, οι τρεις δράστες μαζί με τέταρτο συνεργό τους, που αναζητείται, εισέβαλαν το απόγευμα του Σαββάτου σε μονοκατοικία στην περιοχή Ντράφι, ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιών τον 35χρονο ιδιοκτήτη και αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια συνολικής αξίας 15.000 ευρώ καθώς και τα κλειδιά ενός ΙΧ αυτοκινήτου, με το οποίο διέφυγαν.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικοί των προαναφερόμενων υπηρεσιών εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες σε διαμερίσματα στην περιοχή του Ν. Κόσμου. Στα διαμερίσματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα περίστροφο Smith & Wesson με 10 φυσίγγια, ένα πιστόλι TOKAREV με 11 φυσίγγια, δύο μαχαίρια, κινητά, διαρρηκτά εργαλεία, γάντια κουκούλες, κράνη, αποκριάτικες μάσκες και χρυσαφικά.

Επίσης βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων τα οποία αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.

Ο ένας 25χρονος, είχε αποφυλακισθεί με περιοριστικούς όρους από τις Δικαστικές Φυλακές Γρεβενών την 24-12-2010, όπου εξέτιε ποινή 7ετούς κάθειρξης για κλοπές και άλλα αδικήματα.

Οι αστυνομικοί ερευνούν την εκδοχή οι συλληφθέντες να έχουν σχέση με τη συμμορία με τα καλάσνικοφ, ή κάποια από τις άλλες, που έχουν γίνει ο εφιάλτης των πολιτών στα σπίτια τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.