Ο Σάντος τρέφει μεγάλη εκτίμηση για την ποδοσφαιρική αξία του Γιώργου Σαμαρά. Και δεν το κρύβει. Οπως επίσης δεν κρύβει το γεγονός ότι μόνο ικανοποιημένος δεν αισθάνεται από την παρουσία του άσου της Σέλτικ στην Εθνική, αφού με εξαίρεση το φιλικό στην Αυστρία (τον περασμένο Νοέμβρη, όταν είχε πετύχει ένα γκολ στη νίκη της Εθνικής με 2-1), ο διεθνής επιθετικός δεν έχει δώσει στην ομάδα όσα μπορεί και είναι στις δυνατότητές του.

Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, με το Ισραήλ και τη Λετονία, ο Πορτογάλος αναφέρθηκε σε παίκτες που παίζουν για τον εαυτό τους, φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τον Σαμαρά. Τις τελευταίες ημέρες όμως ο ομοσπονδιακός προπονητής προσπαθεί να τονώσει το ηθικό του 26χρονου ποδοσφαιριστή από τον οποίο περιμένει πολλά στο αποψινό ματς. Παράλληλα, του ζητάει να είναι απλός στο παιχνίδι του, να δίνει πιο γρήγορα την μπάλα και να αποφεύγει τις ατομικές προσπάθειες που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν την προσδοκώμενη κατάληξη.

Οσον αφορά τον Φάνη Γκέκα; Ο Σάντος ξέρει την αξία, το ταλέντο και την ευχέρεια στο σκοράρισμα που έχει ο φορ της Αϊντραχτ. Αυτό που τον προβληματίζει είναι πως ο Γκέκας έχει λείψει για έναν χρόνο από την ομάδα, γεγονός που ίσως να έχει επιπτώσεις στην απόδοσή του. Ομως από τη στιγμή που έχει τον Γκέκα στη διάθεσή του, ο Σάντος δεν μπορεί να τον αφήσει στον πάγκο. Γιατί αφενός ξέρει πως η Εθνική θέλει νίκη και μόνο για να πάρει την απευθείας πρόκριση στο Euro 2012 και αφετέρου γνωρίζει όσο κανένας άλλος το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα στο γκολ. Και σε όλα αυτά τα προβλήματα, ο Γκέκας μπορεί να δώσει πειστικές λύσεις.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής φαίνεται να έχει καταλήξει στο σχήμα που θα παρατάξει. Και εκπλήξεις μάλλον είναι δύσκολο να δούμε. Πιθανή 11άδα;

Τζόρβας, Τοροσίδης, Ζαραδούκας, Αβράαμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Σαμαράς.

«Πρέπει να συγκεντρωθούμε πολύ καλά σε αυτό που κάνουμε εμείς. Εχουμε διαβάσει τον αντίπαλο καλά και θεωρώ ότι πρέπει εμείς να αναλάβουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Θα πρέπει η μπάλα να είναι στα πόδια μας όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να απειλήσουμε την αντίπαλη εστία με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα και όχι με αγχωτικό τρόπο», τόνισε χτες ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Στο μεταξύ, στο «Καραϊσκάκη» δεν θα πέφτει ούτε καρφίτσα απόψε. Αφού, όπως έγινε γνωστό χτες το μεσημέρι είχαν μείνει απούλητα μόλις 1.800 εισιτήρια, τα οποία αναμένεται να διατεθούν σήμερα.

Η ομάδα της Κροατίας αναμένεται να παραταχθεί με τους Πλετίκοσα, Τσόρλουκα (Βίντα), Σίμουνιτς, Λόβρεν, Στρίνιτς, Μόντριτς, Βουκόγιεβιτς, Κράνιτσαρ, Μάντζουκιτς, Πέρισιτς, Εντουάρντο. Διαιτητής της συνάντησης είναι ο Αγγλος Γουέμπ.