Το χάπι αυτό, που στηρίζεται σε απόσταγμα φρούτων, είναι αποτέλεσμα δεκαετούς έρευνας στο εργαστήριο της L’Oreal, που φιλοδοξεί να ελέγξει στο μέλλον την αγορά των βαφών μαλλιών.
«Σκοπός μας είναι να παίρνουν μια μέρα οι άνθρωποι το χάπι αυτό όπως ένα συμπλήρωμα διατροφής», λέει στους «Σάντεϊ Τάιμς» ο Μπρούνο Μπερνάρ, επικεφαλής του Τμήματος Βιολογίας Μαλλιών στη L’Oreal. «Δεν θα είναι ακριβό. Θα ενθαρρύνουμε τον κόσμο να αρχίσει να το παίρνει λίγο πριν γκριζάρουν τα μαλλιά του. Πιστεύουμε πως όταν αρχίσει η διαδικασία, δύσκολα μπορεί να αντιστραφεί».
Οι έρευνες γίνονται μυστικά. Ο μηχανισμός δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί πριν από τον Μάιο του 2013 και τη Διεθνή Σύνοδο Ερευνητικής Δερματολογίας.
Το νέο χάπι αποσκοπεί στην προστασία από αυτήν τη διαδικασία, που λέγεται «οξειδωτικό στρες». «Οσο περισσότερο ζουν και εργάζονται οι άνθρωποι τόσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα βρίσκονται στην γκρίζα ζώνη και κατά συνέπεια η ζήτηση για ένα τέτοιο προϊόν είναι τεράστια», τονίζει ο Ντες Τόμπιν, καθηγητής Βιολογίας των Κυττάρων στο Πανεπιστήμιο Μπράντφορντ.
Υπολογίζεται ότι η αγορά της βαφής μαλλιών αξίζει πάνω από 9,3 δισ. ευρώ.