Αθήνα, 03 Οκτωβρίου 2011 – Το www.glykouli.gr είναι το πρώτο ελληνικό online community που δημιουργήθηκε από άτομα με διαβήτη προς τα άτομα με διαβήτη, σύμφωνα με τις αρχές του social networking. Πρόκειται για ένα εύχρηστο διαδραστικό περιβάλλον στο οποίο τα άτομα με διαβήτη, και όχι μόνο, μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν πληροφορίες και απόψεις αλλά και να ενημερωθούν σχετικά με τα νέα προϊόντα διαβήτη και τις σχετικές εκδηλώσεις.

Στην κεντρική σελίδα οι επισκέπτες συναντούνέναν «τοίχο», wall, για ανταλλαγήμηνυμάτων, δημιουργούν το δικό τους profile, γίνονται μέλη σε διάφορα groups, ανεβάζουν φωτογραφίες και videos και φυσικά ανταλλάσουν emails.Ένα «Facebook» για διαβητικούς! Μπορούν ακόμη και να δημιουργήσουν λογαριασμό χρήστη μέσα από τον λογαριασμό τους στο Facebookκαι αν το επιλέξουν, να δημοσιεύονται αυτόματα τα post τους στο twitter.

Σημαντικό εργαλείο του glykouli.gr, αποτελεί η «Βιβλιοθήκη», η οποία διαθέτεικαι αναλύει πολλά βασικά ζητήματα τα οποία απασχολούν τα άτομα με διαβήτη. Οι χρήσιμες πληροφορίες που συγκεντρώνει αφορούν διάφορα θέματα, όπως η αντιμετώπιση διαφόρων επιπλοκών, οι διατροφικές συμβουλές για τον καλύτερο έλεγχο του διαβήτη, ενώ περιλαμβάνει και ένα πλήρη κατάλογο με τα διαβητολογικά κέντρα και ιατρεία.

Επιπλέον σε ειδικό χώρο προβάλλονται οι εναλλακτικοί μέθοδοι άσκησης και εναλλακτικής συμπληρωματικής θεραπείας προτρέποντας τους επισκέπτες να προσθέσουν την άσκηση στη ζωή τους. Ιδιαίτερα σημαντική πληροφόρηση για τα άτομα με διαβήτη προσφέρει ένας διαδραστικός οδηγός εστιατορίων και επιχειρήσεων παραγωγής και πώλησης τροφίμων που σέβονται τις διατροφικές ανάγκες τους και διευκολύνουν τους επισκέπτες της πλατφόρμας στις επιλογές τους. Στην υπηρεσία αυτή, οι χρήστες μπορούν να καταχωρούν αλλά και να βαθμολογούν εστιατόρια και διατροφικά προϊόντα.

Ο Τομέας Διαβήτη της Bayer που πάντα βρίσκεται κοντά στα άτομα με διαβήτη και στηρίζει καινοτόμες υπηρεσίες, υποστηρίζει θερμά τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού online community. Επιπλέον, υποστηρίζει την προσπάθεια του glykouli.gr με σκοπό να φέρει πιο κοντά τα άτομα με διαβήτη και να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινό σε θέματα που αφορούν τον διαβήτη. Η εξοικείωση και η αλληλοϋποστήριξηαποτελούν δύο απλές νίκες στη μάχη ενάντια στον διαβήτη, που ενισχύουν την ποιότητα ζωής των διαβητικών στην καθημερινότητα τους.