3 Οκτωβρίου 2011

Η θεραπευτική διάσταση της τέχνης αποτελεί ένα σύγχρονο μέσο για την αντιμετώπιση πολλών νευρολογικών και ψυχικών διαταραχών. Αναγνωρίζοντας τη δύναμη της ενασχόλησης με την τέχνη, η φαρμακευτική εταιρία MERCK SERONO υποστήριξε τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού λευκώματος με έργα καλλιτεχνών που σχετίζονται με την Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ).

54 ξεχωριστά καλλιτεχνικά θέματα

Η συλλογή των έργων συμπεριλαμβάνει 54 θέματα ζωγραφικής, γλυπτικής και καλλιτεχνικών κατασκευών που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα www.MSgoesArtistic.gr. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και γνωρίστε τους 10 καλλιτέχνες της ομάδας MSgoesArtistic.gr. Ανακαλύψτε τα 54 έργα και μοιραστείτε μαζί με τους καλλιτέχνες ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης για τη ζωή και την τέχνη.

Τι είναι η Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ)

Η ΣΚΠ είναι μια χρόνια κατάσταση που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Τα αίτια της Πολλαπλής Σκλήρυνσης δεν είναι ακόμα γνωστά. Προσβάλλει κυρίως νεαρούς ενήλικες και εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες. Εκτός από τα διάφορα διαθέσιμα φάρμακα που μπορούν να επιβραδύνουν την πορεία της ΣΚΠ, η ενασχόληση με την τέχνη είναι ένας ακόμα τρόπος για την αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.