ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ που πουλούσε προστασία σε νυχτερινά κέντρα και είχε τον έλεγχο της ζώνης – φιλέτο της Παραλιακής κατηγορούνται ότι είχαν οργανώσει διοικητής αστυνοµικού τµήµατος των νοτίων προαστίων, ένας αστυφύλακας του ίδιου τµήµατος και ένας αστυνοµικός διευθυντής σε επιτελική υπηρεσία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. µαζί µε τη σύζυγό του. Η «µίζα» του εκβιασµού για τα νυχτερινά κέντρα κυµαινόταν µεταξύ 1.000 και 2.000 ευρώ, ποσά που οι κατηγορούµενοι φέρονται ότι εισέπρατταν σε δόσεις µια ή δυο φορές τον µήνα.

Οι ένστολοι νονοί, σύµφωνα µε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., είχαν υπό τον έλεγχό τους από καφέ µπαρ, κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, µέχρι παιδότοπο στην Παραλιακή. Το οργανωµένο κύκλωµα φέρεται ότι είχε αναπτύξει δράση τουλάχιστον από τον Μάιο του 2010 και από κοινού ή αυτοτελώς είχαν επεκταθεί και σε άλλες παράνοµες δραστηριότητες. Ο διοικητής κατηγορείται ότι ήλεγχε ακόµα και κινητές καντίνες: έναντι αµοιβής φέρεται ότι µεσολαβούσε για την τοποθέτηση κινητών καντινών είτε έξω από µεγάλα καταστήµατα είτε σε αθλητικές και συναυλιακές εκδηλώσεις. Μεσολαβούσε ακόµα για την ανάθεση της ασφάλειας διαφόρων εκδηλώσεων σε συγκεκριµένες ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας.

Ο δεύτερος ανώτερος αξιωµατικός επιπλέον κατηγορείται ότι κάλυπτε κάνοντας τα στραβά µάτια, αν και γνώριζε την παράνοµη λειτουργία χαρτοπαικτικών λεσχών και χώρων τυχερών παιχνιδιών σε περιοχές της Αθήνας, ενώ σε επικοινωνία µε έναν από τους ιδιοκτήτες πρότεινε να αναλάβει την προστασία του καταστήµατος.

Η µεγάλη υπόθεση διαφθοράς µε την οργανωµένη δράση ένστολων, αποκαλύφθηκε από τη ∆ιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Με την ίδια δικογραφία κατηγορούνται 12 ιδιοκτήτες ή υπεύθυνοι καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος (καφέ µπαρ, εστιατόρια, παιδότοποι, κέντρα διασκέδασης) για ενεργητική δωροδοκία. Οι ιδιοκτήτες αυτών των καταστηµάτων είτε δεν είχαν τις απαιτούµενες άδειες λειτουργίας είτε τις είχαν, αλλά υπέκυπταν στους εκβιασµούς.