Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010, Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας (ΣΕΠ), σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης του ΥΥΚΑ σχετικά με τη ρύθμιση των χρεών των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, τονίζει εμφατικά ότι τα μέλη του ουδέποτε εισέπραξαν οποιοδήποτε οφειλόμενο ποσό από τα νοσοκομεία, παρά το σχετικό νόμο που δημοσιεύτηκε στις 3 Αυγούστου. Όπως αναφέρεται και στην ίδια την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, για οποιοδήποτε θέμα της ρύθμισης απαιτείται η έκδοση μιας κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Υγείας, η οποία καθυστερεί αδικαιολόγητα. Ακόμη και για το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ ανά προμηθευτή, τα κονδύλια απλώς «δόθηκαν στα Νοσοκομεία», αλλά οι προμηθευτές δεν έχουν εισπράξει το παραμικρό ποσό, διότι τα νοσοκομεία κατ’ εντολή του Υπουργείου, δεσμεύουν τα κονδύλια, εν αναμονή της προαναφερόμενης απόφασηςενώ και η δεινή οικονομική κατάσταση τους δεν τους επιτρέπει να εξοφλήσουν ούτε τις υποχρεώσεις του Ιανουαρίου του 2010, πολλώ δε μάλλον του Α΄εξαμήνου, σε αντίθεση με όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΥΚΑ.

Η επιλεκτική και κατ΄εξαίρεση πληρωμή μιας μερίδας προμηθευτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, εφόσον πραγματοποιηθεί, το μόνο που θα πετύχει είναι η επιδείνωση της ήδη δυσχερέστατης κατάστασης στον χώρο προμηθειών της Δημόσιας Υγείας, με αδικαιολόγητες διακρίσεις.

Τα μέλη και η διοίκηση του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας προσδοκούν και αναμένουν με αγωνία από την νέα ηγεσία του ΥΥΚΑ την άμεση υλοποίηση των από κοινού δεσμεύσεων που έχουν εξαγγελθεί με το Υπουργείο Οικονομικών, τόσο για τη ρύθμιση των συσσωρευμένων χρεών, όσο και για τη σταδιακή αποπληρωμή των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στο τρέχον έτος, προς όλους τους προμηθευτές.

___________________________________________________________

ΣΕΠ Επιστημών & Υγείας

Ο ΣΕΠ είναι ο μεγαλύτερος και παλαιότερος πανελλαδικός Σύνδεσμος των εταιριών, που διακινούν Επιστημονικά και Ιατροτεχνολογικά προϊόντα (δηλαδή κάθε είδους υγειονομικό υλικό πλην φαρμάκων) στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ιδρύθηκε το 1986 και περιλαμβάνει σήμερα 191 μέλη, τα οποία απασχολούν περί τους 6.000 εργαζομένους.

Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να αναζητήσετε στο δικτυακό τόπο του Συνδέσμου: www.hellasmes.gr