Τρεις ακόμη ασθενείς με νέα γρίπη, μεταξύ των οποίων ένας 36χρονος άνδρας χωρίς επιβαρημένη υγεία, απεβίωσαν το τελευταίο 24ωρο από επιπλοκές, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από τον ιό Η1Ν1 σε 71 στη χώρα μας.

Τα τελευταία θύματα της νόσου είναι ένας άνδρας 36 ετών χωρίς ιστορικό υποκείμενης νόσου, μία γυναίκα 62 ετών με ιστορικό αναπνευστικού νοσήματος και μία 75χρονη με ιστορικό κακοήθειας.

Την ίδια σε κρίσιμη κατάσταση εισήχθησαν και νοσηλεύονται στην εντατική έξι γυναίκες, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης, μεταξύ των οποίων δύο έγκυες.

Αναλυτικά, πρόκειται για μία γυναίκα 62 ετών με ιστορικό καρδιακού και νεφρικού νοσήματος, μία 31χρονη με ιστορικό αναπνευστικού, μεταβολικού νοσήματος και παχυσαρκία, μία 55χρονη με ιστορικό αυτοάνοσου νοσήματος, μία 26χρονη έγκυο με ιστορικό καρδιαγγειακού νοσήματος, καθώς και μία γυναίκα 34 ετών έγκυο.

Περισσότερα από 12.200 τα θύματα της νέας γρίπης παγκοσμίως το 2009

Ο ιός H1N1, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο στο Μεξικό, προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 12.220 ανθρώπων εντός του έτους -οι 704 την τελευταία εβδομάδα-, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Η αμερικανική ήπειρος, και ιδιαίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς, είναι μέχρι στιγμής αυτοί που πλήττονται περισσότερο με τουλάχιστον 6.670 θύματα, αλλά η διάδοση της πανδημικής γρίπης είναι σήμερα πιο ενεργή στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη, υπογραμμίζει ο ΠΟΥ.

Για το σύνολο της Ευρώπης, ο απολογισμός του ΠΟΥ ανέρχεται σε τουλάχιστον 2.422 νεκρούς, των οποίων οι εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι έχασαν την ζωή τους από τον ιό της νέας γρίπης.