«Πράσινο» φως έδωσε η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης για τον εμβολιασμό των μωρών άνω των 6 μηνών με στόχο να αποκτήσουν ανοσία στον νέο ιό Α(Η1Ν1), που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς. Έτσι, σύμφωνα με απόφαση, θα περιληφθούν και τα μικρότερα παιδιά στην 1η ομάδα του υγιούς πληθυσμού.

Όπως υπογράμμισε η πρόεδρος της Επιτροπής κα. Ελένη Γιαμαρέλλου, η λήψη του συγκεκριμένου μέτρου κρίθηκε αναγκαία, δεδομένου πως τα κρούσματα διπλασιάστηκαν μέσε σε μία εβδομάδα. Μάλιστα, όπως επισήμανε το πανδημικό κύμα αναμένεται να κορυφωθεί τον επόμενο μήνα.

Συνεπώς και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού, από 1ης Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των πολιτών που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία από τεσσάρων έως 49 χρόνων, παράλληλα όμως θα ανοίξουν και οι πόρτες για τα μωρά ηλικίας 6 έως 36 μηνών.

Σε ό,τι αφορά στο κλείσιμο των σχολείων η κα. Γιαμαρέλλου επισήμανε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το 12% των σχολείων της επικράτειας είναι κλειστά. Παρόλα αυτά, «θολό» παραμένει το τοπίο για το εάν θα διακοπεί η λειτουργία των σχολείων νωρίτερα από το προγραμματισμένο διάστημα των χριστουγεννιάτικων διακοπών, καθώς τα μέλη της Επιτροπής δεν κατέληξαν σε οριστική απόφαση.