Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2009. Ο όμιλος Βιοιατρική, κορυφαίος πάροχος ιατρικών διαγνωστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και η GE Healthcare, μονάδα της General Electric Company (εισηγμένης στο ΝΥSE ως GE), ανακοινώνουν τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού κέντρου Αναφοράς για την Αξονική και Μαγνητική Τομογραφία στην Κεντρική Μονάδα της Βιοιατρικής στην Αθήνα.

Ο όμιλος Βιοιατρική συνεχίζει να εξελίσσεται και να πρωτοπορεί στην έγκαιρη πρόληψη και φροντίδα ασθενών επενδύοντας σε δύο νέα μηχανήματα της GE Healthcare. Αποτέλεσμα της μακρόχρονης συνεργασίας των δύο εταιρειών, σε συνδυασμό με την παραπάνω επένδυση της Βιοιατρικής, είναι ότι ο όμιλος Βιοιατρική αναδεικνύεται ως Ευρωπαϊκό Κέντρο αναφοράς για την τεχνολογία αιχμής της GE Healthcare στην Αξονική & Μαγνητική τομογραφία.

Η σημαντική αυτή αναγνώριση, σημαίνει ότι η Κεντρική Μονάδα της Βιοιατρικής είναι το πρώτο διαγνωστικό κέντρο στην Ευρώπη που είναι εξοπλισμένο και με τους δύο τομογράφους κορυφαίας τεχνολογίας της GE: το μαγνητικό τομογράφο MR750 3.0T και τον αξονικό τομογράφο CT750HD, το πρώτο παγκοσμίως σύστημα αξονικού τομογράφου με υψηλή ευκρίνεια (High Definition) και ιδιαίτερα χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

Συγκεκριμένα, ο Αξονικός τομογράφος Discovery CT750HD θέτει νέα πρότυπα ευκρίνειας στην αξονική τομογραφία, προσφέροντας την εικόνα και τα εργαλεία που επιτρέπουν στους ειδικούς να κάνουν μία γρήγορη και σίγουρη διάγνωση, χρησιμοποιώντας έως και 83% λιγότερη ακτινοβολία σε σχέση με προηγούμενους αξονικούς τομογράφους. Αντίστοιχα, ο μαγνητικός τομογράφος Discovery MR750 3.0T, είναι ένας από τους γρηγορότερους μαγνητικούς τομογράφουςπαγκοσμίως και με την μεγαλύτερή του ακρίβεια και ευκρίνεια εικόνας σε σύγκριση με προηγούμενους τομογράφους, είναι σε θέση να παρέχει στους ασθενείς τις πλέον συνολικές και εξειδικευμένες υπηρεσίες διαγνωστικής απεικόνισης που υπάρχουν.

Η ανακοίνωση αυτής της επιστημονικής συνεργασίας και της δημιουργίας κέντρου αναφοράς αποτελεί μια αντανάκλαση της πρωτοβουλίας «Healthymagination» της GE Healthcare, η οποία στοχεύει στην βελτίωση της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, καθώς και της ποιότητάς τους, σε ένα παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντας ταυτοχρόνως τη δυνατότητα στους παρόχους ιατρικών υπηρεσιών να μειώσουν το κόστος της περίθαλψης.

Σε Συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε σήμερα στη Βιοιατρική Αμπελοκήπων, ο Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, κ. Ευάγγελος Σπανός, Μ.D., M.Sc., Ph. D., επισήμανε: «Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την στρατηγική συνεργασία της Βιοιατρικής με την General Electric International μέσω της οποίας η Βιοιατρική καθίσταται τo πρώτο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αναφοράς της GE που συνδυάζει τόσο την Αξονική όσο και τη Μαγνητική Τομογραφία. Οι συνεργασίες αυτές αποτελούν τίτλο τιμής τόσο για την Βιοιατρική όσο και για την χώρα μας. Αποστολή μας είναι όχι μόνο η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, αλλά και η συνεχής προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών στο χώρο της Υγείας». Στη συνέχεια ο κ. Σπανός δήλωσε: «Η Βιοιατρική αποτελεί το μοναδικό ιατρικό διαγνωστικό εργαστήριο της χώρας μας που έχει πιστοποιηθεί με ISO9001 και διαπιστευτεί με ISO 15189 με το οποίο έχουν διαπιστευτεί ελάχιστα μόνο Ευρωπαϊκά εργαστήρια». Τόνισε επίσης πως: «Διεθνή αναγνώριση της Βιοιατρικής αποτελεί η στρατηγική συνεργασία με τα ιατρικά εργαστήρια της MayoClinic για εξειδικευμένες και σπάνιες εργαστηριακές εξετάσεις μετά από ενδελεχή εκτίμηση της αξιοπιστίας του εργαστηρίου μας. Ακόμη μία επιβεβαίωση της διεθνούς αναγνώρισης της Βιοιατρικής αποτελεί η επιλογή της ως Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς της Roche Diagnostics για πλήρη αυτοματοποίηση των εργαστηρίων».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GE Healthcare κ. Ρεινάλντο Γκαρσία δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία με την Βιοιατρική όχι μόνον θα δώσει στους Έλληνες ασθενείς πρόσβαση στην πλέον σύγχρονη διαγνωστική τεχνολογία, αλλά θα δώσει από κοινού την δυνατότητα στις GEHealthcare και Βιοιατρική να εμβαθύνουν την συνεργασία τους στην εφαρμογή τεχνολογίας αιχμής των διαγνωστικών απεικονίσεων». Τόνισε επίσης: «Η Ελλάδα είναι μια σημαντική αγορά για την GEHC και η Βιοιατρική ως εταιρεία αποτελεί ένα από τους στρατηγικούς μας συμμάχους στα πλαίσια της πρωτοβουλίας μας ‘Healthymagination’ για ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας της νότιας και ανατολικής Ευρώπης».