Το alli (ορλιστάτη 60 mg), το πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΕΑ), μη συνταγογραφούμενο βοήθημα απώλειας βάρους είναι πλέον διαθέσιμο και στη χώρα μας

·Αποδεδειγμένη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα με πάνω από 100 κλινικές μελέτες σε περισσότερους από 30.000 ασθενείς

  • Πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία των OTCβοηθημάτων απώλειας βάρους στην Ευρώπη
  • 2-8 % των δαπανών υγείας αφορούν στην παχυσαρκία και τις επιπλοκές της
  • 400 εκ. υπέρβαροι και 130 εκ. παχύσαρκοι στην Ευρώπη

Ο Κλάδος Consumer Health Care της GlaxoSmithKline ανακοίνωσε σε Συνέντευξη Τύπου σήμερα την κυκλοφορία του alli και στην Ελλάδα. Το alli αποτελεί το πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) και τη Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. (FDA), μη συνταγογραφούμενο βοήθημα απώλειας βάρους και διατίθεται ήδη από τα φαρμακεία.

To alli είναι ένα νέο βοήθημα για την απώλεια βάρους, περιέχει 60 mg ορλιστάτης και ενδείκνυται για απώλεια βάρους σε υπέρβαρους ενήλικές με Δείκτη Μάζα Σώματος (ΔΜΣ) 28 ή μεγαλύτερο και πρέπει να λαμβάνεται σε συνδυασμό με ήπια υποθερμιδική δίαιτα μειωμένων λιπαρών. Το alli δρα εμποδίζοντας την απορρόφηση περίπου 25 % του λίπους των τροφών και μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να χάσουν 50 % περισσότερο βάρος από ότι κάνοντας μόνο δίαιτα.

Η ορλιστάτη έχει ένα καθιερωμένο προφίλ ασφαλείας και αποτελεσματικότητας τεκμηριωμένο με στοιχεία από περισσότερες από 100 κλινικές μελέτες. Η Ελλάδα αποτελεί την 26η χώρα της Ευρώπης που κυκλοφορεί το alli, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες το alli κυκλοφορεί από το 2007. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι σήμερα – μετά από 6 μήνες κυκλοφορίας – το alli έχει αναδειχθεί 1ο σε πωλήσεις στην κατηγορία των OTC (over the counter) βοηθημάτων απώλειας βάρους στην Ευρώπη, ενώ στην Αμερική κατέχει την 3η θέση στην κατηγορία των OTC προϊόντων συνολικά.

Το alli είναι κάτι περισσότερο από απλά μια κάψουλα. Οι χρήστες του alli θα έχουν πρόσβαση σε πολλά εργαλεία και υλικά υποστήριξης – το πρόγραμμα alli – προκειμένου να βοηθηθούν ώστε να υιοθετήσουν την κατάλληλη δίαιτα, να γίνουν σωματικά πιο δραστήριοι και να διατηρήσουν μακροπρόθεσμα το βάρος που θα χάσουν. Στην επίσημη ιστοσελίδα του alli (www.alli.gr) θα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας προσωποποιημένης σελίδας, εγώ & το alli, με υποδείγματα γευμάτων, προτάσεις άσκησης και συνταγές. Ταυτόχρονα, θα κυκλοφορήσει και ένα βιβλίο με τίτλο «Η δίαιτα με το alli» που θα περιέχει επιπλέον συνταγές ειδικά σχεδιασμένες ώστε σε συνδυασμό με το alli, οι χρήστες να επιτύχουν το στόχο τους. Επιπρόσθετα, πληροφορίες θα δίδονται στους καταναλωτές μέσω της γραμμής επικοινωνίας του alli (800 111 0700, 210 68 38 497) καθημερινά σε 24ωρη βάση.

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου, ο Γενικός Διευθυντής της GlaxoSmithKline Consumer Health Care δήλωσε σχετικά: «Η παχυσαρκία αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας στην Ευρώπη, με εξάπλωση που τα τελευταία χρόνια έχει σχεδόν τριπλασιαστεί. Το μέγεθος του προβλήματος μπορεί κανείς εύκολα να το αντιληφθεί αν λάβει υπόψη στοιχεία και έρευνες που δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες στην Ευρώπη είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι (400 εκ. υπέρβαροι και 130 εκ. παχύσαρκοι). Τα νούμερα αυτά έχουν μάλιστα συντείνει ώστε ο ΠΟΥ να αποκαλεί την παχυσαρκία σύγχρονο πρόβλημα με διαστάσεις πανδημίας. Για την αντιμετώπιση αυτού του σύγχρονου προβλήματος υγείας, η GlaxoSmithKline προσφέρει σήμερα το alli. Στόχος μας είναι να καλύψουμε το κενό της αγοράς για εγκεκριμένες μεθόδους απώλειας βάρους που έχουν τεκμηριωμένα αποτελέσματα και τα οποία διατίθενται χωρίς συνταγή γιατρού και το alli μας επιτρέπει να κάνουμε αυτό το στόχο πράξη, βοηθώντας τους ασθενείς που επιθυμούν να χάσουν βάρος αποτελεσματικά».

Παράλληλα, ο Δρ Γεώργιος Πανοτόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, Μεταβολισμού και Διαταραχών Διατροφής, που συμμετείχε στην Συνέντευξη Τύπου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η παχυσαρκία αποτελεί ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο σήμερα επιβαρύνοντας την υγεία των ασθενών, επιφέροντας παράλληλα αλυσιδωτές επιδράσεις και στα συστήματα Υγείας. Στις μέρες μας το ποσοστό των νοσημάτων που αποδίδεται στην παχυσαρκία αγγίζει το 61% για τον σακχαρώδη διαβήτη Τύπου 2, το 34 % για τον καρκίνο του ενδομητρίου και το 30% για την χολολιθίαση. Επιπλέον, περίπου το 2-8 % των δαπανών της Υγείας αφορούν την παχυσαρκία και τις επιπλοκές της».

Το alli αποτελεί εμπορικό σήμα της GlaxoSmithKline.

Σχετικά με το alli

· Οι κάψουλες alli60 mgπεριέχουν ορλιστάτη. Το alliενδείκνυται για απώλεια βάρους σε ενήλικα άτομα που είναι υπέρβαρα με Δείκτη Μάζας Σώματος 28 ή μεγαλύτερο και πρέπει να λαμβάνεται σε συνδυασμό με ήπια υποθερμιδική δίαιτα μειωμένων λιπαρών.

· Η συνιστώμενη δόση του alliείναι η λήψη μιας κάψουλας 3 φορές την ημέρα σε συνδυασμό με γεύματα που περιέχουν την συνιστώμενη ποσότητα λίπους. Οι χρήστες θα πρέπει να διαβάζουν πάντα τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος.

· Η ορλιστάτη, το δραστικό συστατικό του alli, είναι το πιο διεξοδικά μελετημένο φάρμακο απώλειας βάρους και έχει καθιερωμένο προφίλ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας τεκμηριωμένο με στοιχεία από περισσότερες από 100 κλινικές μελέτες σε περισσότερους από 30.000 ασθενείς.

· Η ορλιστάτη 120 mg διατίθεται ως συνταγογραφούμενη θεραπεία εδώ και 10 χρόνια.

· Το alli δρα τοπικά στο πεπτικό σύστημα εμποδίζοντας την απορρόφηση λίπους, το δραστικό συστατικό απορροφάται ελάχιστα στη συστηματική κυκλοφορία, δεν επηρεάζει τον εγκέφαλο, δεν επιταχύνει τον μεταβολισμό ούτε αυξάνει την αρτηριακή πίεση.