Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε το παιχνίδι Λεβαδειακού- Εργοτέλη, με τους γηπεδούχους να θριαμβεύουν με το ευρύ 4-0 επί της ομάδας του Ηρακλείου, η οποία παραδόθηκε άνευ όρων. Οι Βοιωτοί μετά τη νίκη τους έφτασαν τους 22 πόντους (ισοβαθμούν με Ηρακλή και Πανθρακικό στην 9η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας) και ξεπέρασαν τον Εργοτέλη (20 β.) ο οποίος βρίσκεται λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού (12ος).

«Δεν ήμασταν ομάδα. Σε καμία στιγμή δεν δείξαμε κάτι μέσα στο γήπεδο. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και με ομάδες Γ΄ Εθνικής να αγωνιζόμαστε θα γνωρίζουμε την ήττα» δήλωσε εμφανώς απογοητευμένος αλλά και προβληματισμένος μετά τη λήξη του αγώνα ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο τεχνικός του Εργοτέλη συνέχισε την αυτοκριτική για την ομάδα του, λέγοντας: «Εδώ και δύο μήνες έχω διαπιστώσει πως κάτι δεν πηγαίνει καλά και προσπαθώ να επιστήσω την προσοχή στους παίκτες μου. Δεν τα έχω καταφέρει όμως. Δεν έχουμε πάθος, δεν έχουμε αγωνιστικότητα. Δεν είμαστε ομάδα. Δεν μου φταίει ένας παίκτης ή δύο. Ούτε μπορώ να πω ότι οι παίκτες μας είναι κακοί ή χωρίς ικανότητες».

Όσα είπε ο Καραγεωργίου αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν φάτσα με το γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, όμως ο Κουτσιανικούλης μόνος μπροστά σε άδεια εστία αστόχησε. Από ΄κεί και πέρα, οι παίκτες του Εργοτέλη απλώς υπήρχαν στο γήπεδο. Ο Λεβαδειακός, σαφώς ανώτερος, προηγήθηκε στο ημίχρονο με αυτογκόλ του Χίμπλινγκερ (38΄) και μετά το 2-0 που ήρθε από τον Ντιμπαλά στο 53΄ σκόρπισε στους… πέντε ανέμους τον αντίπαλό του. Οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να έχουν σε μεγάλη μέρα τους Λεονάρντο (έκανε το 4-0 με πέναλτι στο 84΄) και Ντιμπαλά (σημείωσε και δεύτερο προσωπικό γκολ στο 59΄) και σε ορισμένα σημεία στο τελευταίο ημίωρο απέδωσε ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών. Ο Λεβαδειακός είχε δοκάρι με τον Μπούσι στο 69, ενώ ζήτησε και άλλο πέναλτι στο 4ο λεπτό σε ανατροπή του Αλβανού φορ από τον Κορδονούρη.

Ο ΒΟΥΚΟΤΙΤΣ

«Είμαι ευχαριστημένος και από την απόδοση και από το αποτέλεσμα. Μετά το 2-0 ανεβάσαμε ρυθμό και δίκαια φτάσαμε τόσο ψηλά τον δείκτη του σκορ» είπε ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς μετά το τέλος του αγώνα. Και πρόσθεσε: «Φοβόμασταν τις αντεπιθέσεις του Εργοτέλη. Όμως σήμερα δεν δώσαμε το περιθώριο στον αντίπαλό μας να φανεί επικίνδυνος. Σίγουρα κάναμε ένα σημαντικό βήμα στη φετινή παρουσία μας στη Σούπερ Λίγκα, αλλά δεν χωράει χαλάρωμα. Από αύριο κιόλας πρέπει να αφήσουμε τα πανηγύρια και να επικεντρωθούμε στα δύσκολα ματς που έχουμε στη συνέχεια».