ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΟΣΙΜ

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού και νυν της Εθνικής Ιαπωνίας Ίβιτσα Όσιμ, μετά το εγκεφαλικό που υπέστη την Παρασκευή στο σπίτι του στην πόλη Τσίμπα, νότια του Τόκιο.

Εκπρόσωποι της ιαπωνικής ομοσπονδίας δήλωσαν πως ο Βόσνιος προπονητής ξεπέρασε την πρώτη δύσκολη φάση και είναι στον δρόμο της ανάρρωσης. Ωστόσο θεωρείται σχεδόν απίθανο να καθήσει στον πάγκο της Εθνικής Ιαπωνίας τον Φεβρουάριο, που αρχίζουν οι αγώνες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2010.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Σε ισοπαλία 1-1 υποχρεώθηκε η Βραζιλία από το Περού στον τρίτο αγώνα της για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010. Το γκολ της Σελεσάο πέτυχε το μεγάλο αστέρι της Κακά με σουτ από 40 μέτρα, αλλά το Περού, το οποίο τελευταία φορά αγωνίστηκε σε τελική φάση το 1982, ισοφάρισε με τον Χουάν Βάργκας.

Ισόπαλος έληξε και ο αγώνας Ουρουγουάη- Χιλή (2-2) με τον Μαρσέλο Σάλας να σημειώνει και τα δύο γκολ των φιλοξενουμένων. Είναι τα πρώτα γκολ του Σάλας με τη Χιλή ύστερα από δύο χρόνια.

ΙΤΑΛΙΑ

Ο αγώνας του Καμπιονάτο ΑταλάνταΜίλαν της 11ης Νοεμβρίου, ο οποίος διεκόπη ύστερα από επτά λεπτά λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Γκαμπριέλε Σάντρι, θα επαναληφθεί- άγνωστο πότε- κεκλεισμένων των θυρών. Επίσης η βόρεια κερκίδα του γηπέδου της Αταλάντα, απ΄ όπου άρχισαν τα επεισόδια, θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 31 Μαρτίου 2008.

ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Το σκληρό πρόσωπο της σόουμπιζ γνώρισε χθες το νέο μεγάλο αστέρι της Φόρμουλα 1 Λιούις Χάμιλτον, διαβάζοντας την εφημερίδα «Sun». Το σκανδαλοθηρικό έντυπο φιλοξενεί συνέντευξη της πρώην ερωμένης του Σεμρέ Μιρέλ, φιναλίστ στα τουρκικά καλλιστεία, στην οποία μεταξύ άλλων αποκαλύπτονται γαργαλιστικές λεπτομέρειες της ερωτικής ζωής του, όπως ότι του αρέσει να παίζει με τα… φρούτα και πως έχει εμμονή με την καθαριότητα.

ΜΕΡΚ

Την κατάργηση του ορίου ηλικίας στους διαιτητές προτείνει ο δύο φορές κορυφαίος ρέφερι του κόσμου Μάρκους Μερκ. Ο Γερμανός διαιτητής συμπλήρωσε το 45ο έτος της ηλικίας του και με βάση τους κανονισμούς της FΙFΑ δεν θα μπορεί από το νέο έτος να διευθύνει διεθνείς αγώνες. Ο Μερκ χαρακτήρισε τον κανονισμό «μεροληπτικό», ενώ τόνισε πως θα μπορούσε να βγάλει δύο και όχι μία φορά τα τεστ φυσικής κατάστασης.