ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ έως πολύ θυελλώδεις άνεμοι, των οποίων η μέση ένταση κυμάνθηκε στα 9 Μπωφόρ, επικράτησαν το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Λόγω των προβλημάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στη σιδηροδρομική οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών, ενώ νταλίκα παρασύρθηκε από τον αέρα και ανατράπηκε στην οδό Κιλκίς- Νέου Πετριτσίου. Τα προβλήματα άρχισαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, όταν εκδηλώθηκαν οι ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 70 περιπτώσεις κοπής δέντρων, πολλά εκ των οποίων έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στο σκοτάδι έμειναν 19 χωριά του Δήμου Κερκίνης Σερρών όλο το Σαββατοκύριακο, μετά την πτώση στύλων της ΔΕΗ εξαιτίας των δυνατών ανέμων.

Εκατοντάδες δέντρα ξεριζώθηκαν και στην Πελοπόννησο λόγω των θυελλωδών ανέμων και η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε πολλές περιπτώσεις, προκειμένου να απομακρύνει δέντρα που είχαν κλείσει δρόμους. Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις το Σάββατο το βράδυ, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι δρόμοι Πατρών- Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, Αιγίου- Καλαβρύτων μέσω Πτέρης και Διακοπτού- Καλαβρύτων μέσω Πούντας.