Ενάμιση χρόνο νωρίτερα θα κατασκευαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικόπροϋπολογισμού 82 εκατ. ευρώ-, αλλά και η ανάπλαση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, σύμφωνα με την εκτίμηση του δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη, μετά την απόφαση της ΠΑΕ να αναλάβει το κόστος κατασκευής του γηπέδου.

Χθες, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης παρέδωσε στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά την επιστολή του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, με την οποία ενημερώνει ότι ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει μόνος του στην κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό. «Δεν αλλάζει τίποτα στο σχέδιο της διπλής ανάπλασης της λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος προχθές συναντήθηκε για το θέμα αυτό με τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή. Όπως εξήγησε: «Αν κατασκεύαζε ο δήμαρχος το γήπεδο, θα έπρεπε να γίνει δημόσιος διαγωνισμός, διαδικασία που απαιτεί τουλάχιστον ενάμιση χρόνο».

Από την πλευρά του, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς έκανε λόγο για «οικονομική συμφωνία που δεν αφορά το ΥΠΕΧΩΔΕ». Υπενθύμισε ωστόσο πως σε ό,τι αφορά τα πολεοδομικά σχέδια, «ο Παναθηναϊκός δεν έχει υποβάλει τον πλήρη φάκελο της αδειοδότησης».

Σύμφωνα με την πρόταση της ΠΑΕ, ο Παναθηναϊκός δεν θα πληρώνει ετησίως 3,2 εκατ. ευρώ για 30 έτη ως ενοίκιο, αφού θα προκαταβάλει τα χρήματα. Στο δεύτερο σκέλος της οικονομικής συμφωνίας προβλέπεται ότι για μια περίοδο 49 χρόνων, ο δήμος θα κατακρατεί το 15% των εισπράξεων από τα εισιτήρια και το 7,5% θα πηγαίνει στον Ερασιτέχνη.

Ο κ. Κακλαμάνης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει εμπόδιο με τον Ερασιτέχνη για τη διπλή ανάπλαση, ενώ απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν παραχωρήσει τη Λεωφόρο ο Ερασιτέχνης είπε ότι «για να παραχωρήσει κανείς κάτι θα πρέπει πρώτα να του ανήκει…».

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση του δήμου- αφού για να περάσει η νέα σύμβαση πρέπει να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο-, επεσήμανε πως «αν κάποιοι επιθυμούν να μη γίνει τίποτα στην Αθήνα για να γκρινιάζουν, αυτό δεν θα περάσει».