ΙΩΑΝΝΙΝΑ Το πάρτι τελείωσε νωρίς στα Γιάννινα, καθώς η Λάρισα κάνοντας επίδειξη δύναμης επιβλήθηκε του ΠΑΣ στον αγώνα ρεβάνς με 2-0 και με δύο νίκες (πρώτο παιχνίδι 2-0) προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου της 5ης Μαΐου. Μεγάλος πρωταγωνιστής των φιλοξενουμένων ήταν ο Στάθης Αλωνεύτης, ο οποίος βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο με την ταχύτητά του και τις συνεχείς

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Πριν από το παιχνίδι, μόλις μπήκαν στο γήπεδο οι οπαδοί της Λάρισας, άρχισε «μάχη» επί 15 λεπτά με τους οπαδούς του ΠΑΣ

εναλλαγές θέσεων, εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχε, δημιούργησε πολλά προβλήματα σε όλη την αμυντική διάταξη των γηπεδούχων.

Πάντως για μία ακόμα φορά δεν έλειψαν οι ασχήμιες και τα επεισόδια. Πριν αρχίσει το παιχνίδι, μόλις μπήκαν στο γήπεδο οι οπαδοί της Λάρισας (περίπου 800 άτομα) άρχισε «πόλεμος» με σπασμένα καθίσματα με τους οπαδούς του ΠΑΣ. Η διαμάχη στις εξέδρες κράτησε περίπου δεκαπέντε λεπτά και χρειάστηκε η επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης για να σταματήσει η ρίψη των αντικειμένων.

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ

Η θεσσαλική ομάδα άνοιξε το σκορ πολύ γρήγορα, καθώς μόλις στο 4΄ ο Αλωνεύτης με εξαιρετική προσπάθεια μπήκε πολύ γρήγορα στην περιοχή, απέφυγε τον Ντεκάμπς και με άψογο πλασέ νίκησε τον Καραβελίδη (0-1). Το γκολ αυτό αιφνιδίασε τον ΠΑΣ, αλλά οι παίκτες του κατάφεραν να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και για δεκαπέντε λεπτά να πιέσουν τη Λάρισα, χωρίς όμως να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους μπροστά από την εστία του Κοτσόλη. Μάλιστα στο 9΄ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Φέρστερ, αλλά ο διαιτητής Καλόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μετά την παρέλευση του πρώτου 25λέπτου, η Λάρισα έδειξε να ελέγχει τον αγώνα και στο 28΄ ο Κλέιτον από δεξιά έβγαλε παράλληλη σέντρα την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Αλωνεύτης και πηγαίνοντας πρώτος στην μπάλα από τον Κούσα πέτυχε το 0-2.

Στο 39΄ το παιχνίδι διεκόπη για τρία λεπτά, καθώς κάποιος οπαδός χτύπησε με κομμάτι από κάθισμα τον βοηθό διαιτητή Κωτσιαντή, κάτι που σημείωσε στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής και είναι βέβαιο πως ο ΠΑΣ θα τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο. Με τη συμπλήρωση του 45λέπτου η Λάρισα έφτασε πολύ κοντά στο τρίτο γκολ, καθώς έπειτα από δυνατό σουτ του Μπασιλά έξω από την περιοχή η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Καραβελίδη.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε, με τη Λάρισα να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και τον ΠΑΣ να προσπαθεί να μειώσει το σκορ. Η μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήταν στο 55΄ όταν ο Σαϊτιώτης από τη μικρή περιοχή έπιασε το σουτ, αλλά έδιωξε εντυπωσιακά ο Κοτσόλης. Μέχρι τη λήξη του αγώνα ο ΠΑΣ προσπάθησε για το γκολ, χωρίς όμως να δημιουργήσει άλλη μεγάλη ευκαιρία, ενώ η Λάρισα είχε και δεύτερο δοκάρι στο 76΄ σε σουτ του Κλέιτον. Στο 82΄ και στο 84΄ ο Καραβελίδης πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις σε σουτ των Χατζηλιόντα και Γκαλίτσιου, αντίστοιχα. Χωρίς λάθη ήταν η διαιτησία του Καλόπουλου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έδειξε κίτρινες κάρτες στους Αντάντο, Φέρστερ, Φωτάκη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ:Καραβελίδης, Ντάσιος, Κατερίνης, Κούσας, Ντεκάμπς, Αντάντο, Γήτας (54΄ Τάτσης), Κασναφέρης (57΄ Σανχούρχο), Μπελά, Σαϊτιώτης, Τζάνης (70΄ Κοντογουλίδης).

ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Βενετίδης (46΄ Κατσιαρός), Νταμπίζας, Φέρστερ, Μπασιλά, Φωτάκης, Διγκόζης, Κόσλεϊ (46΄ Γκούγκα), Κλέιτον, Αλωνεύτης (67΄ Χατζηλιόντας).

Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση και τη νίκη της ομάδας του εμφανίστηκε μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της Λάρισας, Γιώργος Δώνης: «Είναι η μεγαλύτερη στιγμή από τότε που αναλάβαμε τη Λάρισα. Έπειτα από 22 χρόνια θα παίξουμε και πάλι σε τελικό του κυπέλλου, κάτι που μας δίνει μεγάλη χαρά. Στο παιχνίδι δείξαμε σοβαρότητα και δίκαια φτάσαμε στη νίκη. Τώρα σκεφτόμαστε το ματς με τον Εργοτέλη για να οριστικοποιήσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ που έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση και δεν πρέπει να παρατήσει την προσπάθειά του για άνοδο, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετές αγωνιστικές στη Β΄ Εθνική».

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Παπακώστας, δήλωσε: «Το γρήγορο γκολ μάς αποσυντόνισε, ενώ μετά το δεύτερο γκολ ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσουμε το παιχνίδι. Οι παίκτες μου προσπάθησαν για το καλύτερο. Δίκαια νίκησε η Λάρισα και της εύχομαι να κατακτήσει το κύπελλο. Θέλουμε δέκα παίκτες σαν τον Μπελά και δεν δικαιούνται κάποιοι παίκτες που δεν έχουν την αξία του Μπελά να ζητάνε μεταγραφή».

Ο Νίκος Νταμπίζας στις δηλώσεις του τόνισε: «Αντιμετωπίσαμε τον ΠΑΣ Γιάννινα σαν να ήταν ο Ολυμπιακός. Με σεβασμό και υπευθυνότητα…».

●●●Μετά τη λήξη του αγώνα και μακριά από το γήπεδο, υπήρξαν νέα επεισόδια μεταξύ οπαδών της Λάρισας και του ΠΑΣ, που έβαλαν φωτιές και προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα!