Όπως αναφέρουν οι Πίνακες Σύνθεσης Ελληνικών Τροφίμων του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης, 100 γραμ. φακές ψιλές (βραστές) περιέχουν 7,8 γραμ. πρωτεΐνη, 100 γραμ. φακές χοντρές (βραστές) περιέχουν 7,8 γραμ. πρωτεΐνη, 100 γραμ. φασόλια γίγαντες (βραστοί) περιέχουν 7,5 γραμ. πρωτεΐνη, 100 γραμ. ξηρά φασόλια μικρά (βραστά) περιέχουν 7,5 γραμ. πρωτεΐνη, 100 γραμ. φασόλια ξερά μεσαία (βραστά) περιέχουν 7,7 γραμ. πρωτεΐνη, 100 γραμ. φασόλια μαυρομάτικα (βραστά) περιέχουν 7 γραμ. πρωτεΐνη, 100 γραμ. ρεβίθια ξερά (βραστά) περιέχουν 7,7 γραμ. πρωτεΐνη, 100 γραμ. φάβα πράσινη περιέχουν 6,8 γραμ. πρωτεΐνη και 100 γραμ. φάβα κίτρινη (βραστή) περιέχουν 10.2 γραμ. πρωτεΐνη.