O γνωστός δημοσιογράφος Άρης Σκιαδόπουλος, μού γράφει:

«Αγαπητέ μου Λευτέρη, καλή χρονιά. Σου στέλνω αυτό το σημείωμα, γιατί έχω μια ιδέα: να αλλάξει χρήση το “Δίπυλον”, το θέατρο της Ράιας Μουζενίδου- της γυναίκας σου- και από θέατρο, κέντρο πολιτισμού, πιο σωστά, να γίνει… ορθάδικο, ξενυχτάδικο! Με κάνα δυο πιτσιρίκες απ΄ αυτές που συχνάζουν στα ριάλιτι. Εκεί να δεις, χρήμα με ουρά! Τι την νοιάζει ο πολιτισμός; Γιατί ταλαιπωρείται; Για να ΄χει ντράβαλα, κάθε τόσο, με τους διάφορους γραφειοκράτες της Πολεοδομίας; Έπειτα, δεν την προβληματίζει- και σένα μαζί- ότι τα θέατρα υπάγονται στον ίδιο νόμο που υπάγεται το κάθε σκυλάδικο; Και ενώ η Πολεοδομία κλείνει θέατρα, για τα ξενυχτάδικα…

κλείνει τα μάτια;

Πέρυσι, η κυρία Βίσση έκανε το “σουαρέ” της, παραμονές της Γιουροβίζιον, σε νυχτερινό κέντρο που λειτουργούσε – όπως βεβαίωσε ο προσωρινός δήμαρχος- παράνομα. Εντούτοις δεν το κλείσανε. Κλείσανε όμως το “Δίπυλο”, τις “Ροές” και δεν ξέρω ποιο άλλο.

Γιατί σου τα γράφω αυτά; Προχθές, πήγαν να κλείσουν και το… “Άττις” του Θόδωρου Τερζόπουλου. Το κλείσιμο απεφεύχθη την τελευταία στιγμή, με παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού κ. Βουλγαράκη. Αυτό όμως σημαίνει, ότι τόσο το “Άττις”, το “Δίπυλον” και καμιά εξηνταριά άλλα θέατρα εκεί γύρω, συνεχίζουν να λειτουργούν υπό ομηρείαν. Άκουσα ότι με πρωτοβουλία του νέου και εραστή των τεχνών δημάρχου κ. Κακλαμάνη ίσως τα θέατρα εξαιρεθούν από τον άθλιο αυτό νόμο.

Αλλιώς, όλα τα θέατρα να γίνουν σκυλάδικα. Και λάβε υπόψη σου, ότι όσα κονομάει ένας ιδιοκτήτης σκυλάδικου σε μια βραδιά, δεν τα βγάζει ένα θέατρο σε μια ολόκληρη σεζόν!».

Απάντηση: Μίλησα κι εγώ γι΄ αυτό το ζήτημα, με την- τότε- δήμαρχο της Αθήνας Ντόρα Μπακογιάννη. Μού είπε, ότι 3-4, μόνο, θέατρα, έχουν άδεια λειτουργίας, από τα 200, περίπου, που λειτουργούν στην Αθήνα! Έμεινα εμβρόντητος. «Και γιατί δεν τους δίνετε άδεια;», τη ρώτησα. Μού είπε ότι έχει συστήσει μια επιτροπή, που θα εξετάσει από την αρχή το θέμα, «γιατί με την επικρατούσα κατάσταση, κινδυνεύω να πάω φυλακή»! Ελπίζω ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης θα δώσει τέλος σ΄ αυτή την εκκρεμότητα-αθλιότητα. Και κάτι ακόμη: πέρυσι, οι διάφοροι «αρμόδιοι» των «υπηρεσιών», έκλεισαν το μπαρ του θεάτρου «Δίπυλον», το «Μεθυσμενάκι», γιατί παιζόταν ζωντανή μουσική. «Μα, όλα τα κέντρα, οι ταβέρνες κ.λπ., στου Ψυρή, έχουν ζωντανή μουσική», παρατήρησα. «Κακώς! Είναι παράνομοι!». «Κι εμείς, τι θα κάνουμε;». «Παρανομήστε!». Αυτό είναι το κράτος της πλάκας, στο οποίο ζούμε! Προσθέτω, ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν επιτρέπει στη γυναίκα μου, ιδιοκτήτρια του θεάτρου, να παρκάρει το αυτοκίνητό της έξω από το «Δίπυλον»- τον χώρο της εργασίας της!