ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ στον χώρο της εκπαίδευσης φέρνει το 2007. Εκπαιδευτικοί, φοιτητές και καθηγητές πανεπιστημίων συντονίζονται για τις νέες συγκεντρώσεις που προγραμματίζουν εντός του μηνός- η πρώτη είναι στις 10 Ιανουαρίου- με αιχμή της διαμαρτυρίας τους το άρθρο 16 του Συντάγματος και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Μεθαύριο οι Ομοσπονδίες Εκπαίδευσης (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΔΕΠ) μαζί και με εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (προπύλαια). Θέμα τους θα είναι- τι άλλο- οι κινητοποιήσεις και οι πρωτοβουλίες τους για τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Άλλωστε οι εκπαιδευτικοί είχαν προειδοποιήσει από τα μέσα Δεκεμβρίου ότι θα συντονιστούν και θα οργανώσουν μαζικές κινητοποιήσεις, καταλήψεις και απεργίες προκειμένου να ματαιώσουν την αναθεώρηση του άρθρου 16.

Το πρώτο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της καινούριας χρονιάς πάντως προγραμματίζεται για την επόμενη Τετάρτη 10 Ιανουαρίου. Σ΄ αυτό αναμένεται να συμμετάσχουν όλες οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι. Για την ίδια μέρα μάλιστα τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και έχουν καλέσει τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν επίσης απεργίες.