Το όνομά του κρύβει έναν μύθο. Από το Νιου Τζέρσεϊ του 1700, όταν κάηκε μια νεαρή μάγισσα σε μια τρομακτική πυρά. Η ανάμνηση της BarΒara Que τέσσερις αιώνες αργότερα έφτασε μέχρι τα αθηναϊκά Βριλήσσια και βάφτισε ένα μπεργκεράδικο που μοιράζεται μαζί της έναν καθαρά αμερικάνικο αέρα. Από τη διακόσμηση μέχρι το μενού. Το ομώνυμο μαγαζί λειτουργεί μια ανάσα από την πλατεία της περιοχής, επί της οδού Εθνικής Αντίστασης 27 και χαρακτηρίζεται για τα ζουμερά του μπιφτέκια αποκλειστικά ζυμωμένα με black angus, μοσχαρίσιο κρέας που θεωρείται από τα καλύτερα στον κόσμο.

Από την κουζίνα του εστιατορίου βγαίνουν παραδοσιακά αμερικάνικα μπέργκερ με λιωμένο τυρί τσένταρ, τραγανιστό μπέικον, πίκλες και σάλτσα μπάρμπεκιου σαν το «Texas Buffalo». Βγαίνουν όμως επίσης και πιο γκουρμέ επιλογές όπως το «Grandma’s boy» με iceberg, ντομάτα, πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, μουστάρδα, μπέικον και τυρί προβολόνε. Ή το «Los bonanos» με ρόκα, ντομάτα, cottage cheese, μουστάρδα, μαρμελάδα λιαστής ντομάτας. Ολα, συνοδεύονται με τηγανητές πατάτες και τραγανό ψωμί που κλείνει τα μπιφτέκια και μπορεί να είναι ολικής άλεσης. Oι vegan της παρέας μπορούν να απολαύσουν αντίστοιχο πιάτο με ρόκα, μαρμελάδα λιαστής ντομάτας, μανιτάρι πορτομπέλο, τουρσί, ψητά λαχανικά και πέστο.

Η κρεατοφαγία ωστόσο δεν περιορίζεται στα μπέργκερ. Στον κατάλογο οι πελάτες βρίσκουν και black angus μπριζόλες 300 γραμμαρίων από διαφορετικά κομμάτια του μοσχαριού, συνοδεία σπιτικού πουρέ πατάτας, λαχανικών και σάλτσας επιλογής. Οι πραγματικά πεινασμένοι ας παραγγείλουν τη ribroast, μια σπαλομπριζόλα 500 – 600 γραμμαρίων με οστό. Πιο light προτάσεις είναι το φιλέτο κοτόπουλο ή το μπούτι πάπιας κονφί. Για να σπάσει η έντονη γεύση του κρέατος, ιδανική είναι μια πειραγμένη σαλάτα σαν την «Barbara’s spell» με baby σπανάκι, βαλεριάνα, κάσιους, κουκουνάρι, ψητό ταλαγάνι και sauce framboise. Την παρέα πιο κοντά θα φέρουν σίγουρα ορεκτικά όπως το «Cigarillos cheese», πουράκια από φύλλα ρυζιού γεμιστά με μείγμα λευκών μαλακών τυριών και μείγμα μπαχαρικών BarΒara Que.

Τέλος, οι τρεις επιλογές για γλυκό είναι: αποδομημένη μηλόπιτα με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης, cheesecake με φρούτα του δάσους ή Chocolate Vezuvios με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης.