Η βάση του είναι ο ισόγειος χώρος του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα στο κέντρο της Αθήνας. Επί της ουσίας είναι ένα food truck παρκαρισμένο μέσα σ’ έναν αστικό κήπο επί της οδού Αρματολών και Κλεφτών 48. Ωστόσο, το εστιατόριο 48 Urban Garden καταφέρει να συνδέσει την υψηλή αλλά προσιτή γαστρονομία με το street food.

Το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη είναι σαφώς το ιδιαίτερο περιβάλλον. Ο καλυμμένος κήπος 190 τετραγωνικών μέτρων είναι διαμορφωμένος σε διάφορα επίπεδα από ξύλινες πλατφόρμες και καθιστικούς πάγκους, τραπέζια πικνίκ, μπαξέδες με λαχανικά, φρούτα και μυρωδικά και παρτέρια με λουλούδια. Κατά τα άλλα, το bar restaurant έχει αποκτήσει νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα και τα βράδια δίνει ζωή σε μια κατά τα άλλα ήσυχη γωνιά της πόλης.

Εδώ υπάρχουν δύο διαφορετικά μενού για το best seller brunch που επιμελείται ο Στέφανος Στεφανίδης και το κυρίως μενού του φαγητού του εστιατορίου. Ολες οι επιλογές των πιάτων αποτελούν μια μείξη από γεύσεις, κουλτούρες και διαθέσεις. Τα πιάτα για brunch με σαφώς πιο οικονομικό αντίτιμο αλλά πλούσια φαντασία στα υλικά χορταίνουν και τους πιο δύσπιστους. Ετερόκλητα σάντουιτς σαν το croquet madame με καπνιστό ζαμπόν, σπιτική μπεσαμέλ, λιωμένο τσένταρ και έμενταλ, αβγό και σαλάτα ρόκας με βινεγκρέτ βαλσαμικού, σαλάτες, έθνικ ομελέτες, μπέργκερ και φυσικά γλυκά, ενδείκνυνται για χαλαρά κυριακάτικα μεσημέρια με καλή παρέα και κουβέντα.

Στο κυρίως μενού της υπόλοιπης ημέρας, πρωτότυπες σαλάτες όπως η purple haze quinoa με φουντούκια, κράνμπερις, πιπεριές, ξινόμηλο, φρέσκο κρεμμύδι, παντζάρι τουρσί και βινεγκρέτ παντζαριού με εσπεριδοειδή συναντούν hot dogs και ζουμερά μπέργκερ. Εμείς ξεχωρίσαμε το smokey cheeseburger με ψωμί μπριός, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ, καπνιστό κέτσαπ, χειροποίητες πίκλες αγγουριού και κρεμμύδι. Οσοι αγαπούν το κρέας θα βρουν μεγάλη ποικιλία συνταγών που μαγειρεύονται στο ανακαινισμένο airstream και σερβίρονται συνοδευόμενα από εναλλακτικά στοιχεία.

Απαραίτητο κλείσιμο της ξεχωριστής γαστρονομικής εμπειρίας που παρέχεται στο 48 Urban Garden είναι η δοκιμή κάποιου από τα γλυκά (αν σας αρέσει η σοκολάτα, μη χάσετε το macaron burger με κρέμα σοκολάτας εμποτισμένη με μπέρμπον, ροδάκινο και σάλτσα φράουλας ή το cotton candy με μους καραμέλας, τραγανό μπισκότο πραλίνας και σάλτσα λευκής σοκολάτας με φρούτα του πάθους). Για να καθαρίσετε τον ουρανίσκο, επιλέξτε ένα ποτήρι από την ενημερωμένη cocktail list, εμπνευσμένη από τα αρώματα του λαχανόκηπου.