Πολλές δηλώσεις –και ελάχιστο έργο –παράγουν οι υπουργοί, παρά την εντολή Τσίπρα για την αποφυγή απανωτών τηλεοπτικών εμφανίσεων.

Δεν είναι μόνο ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος φροντίζει να προκαλεί προβλήματα στην κυβέρνηση, είτε μιλάει για τον ΦΠΑ στα μακαρόνια είτε για την αναγνωρισμένη από τη Βουλή Γενοκτονία των Ποντίων. Είναι και αρκετά άλλα κυβερνητικά στελέχη που δεν μπορούν να αντισταθούν στους τηλεπειρασμούς.

Το ερώτημα για αυτούς τους υπουργούς είναι το ίδιο που υπήρχε και για τον πρώην συνάδελφό τους Γιάνη Βαρουφάκη: Πώς θα προλάβουν να κυβερνήσουν, αν είναι σε καθημερινή βάση για αρκετές ώρες στα τηλεοπτικά κανάλια;

Ο Πρωθυπουργός έδωσε την εντολή για τηλεοπτική εγκράτεια, εκείνος οφείλει να τους υποχρεώσει να την τηρήσουν: η εικόνα μιας κυβέρνησης τής οποίας τα στελέχη διεκδικούν ένσημα τηλεπερσόνας δεν είναι η επιτομή της αξιοπιστίας στην Ελλάδα της κρίσης.

Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμη τόσα κενά στα σχολεία και ο αρμόδιος υπουργός να νιώθει τέτοια πολιτική άνεση ώστε να επιχειρεί τη δικαίωση παλαιότερων θέσεών του σε ένα θέμα όπως η Γενοκτονία των Ποντίων, το οποίο έχει και ιδιαίτερα ευαίσθητες εθνικές πτυχές, λόγω της εμπλοκής της Τουρκίας.

Ας το καταλάβουν επιτέλους οι υπουργοί ότι μερικές φορές η σιωπή είναι χρυσός.