Την έκανε την κίνηση ματ ο πρόεδρος του κόμματος «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» Π. Καμμένος: συναντήθηκε στη μαρτυρική Κύπρο με τον έχοντα προνομιακές σχέσεις με τον Κύριο και διαθέτοντα επιχειρηματικές «ανησυχίες» Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Θεωρώ εντελώς συμπτωματικό το γεγονός ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Πρωταπριλιά και στέκομαι ιδιαίτερα σε αυτή καθ’ εαυτή την επίσκεψη στη Λευκωσία, η οποία αποτελεί μια δεινή ήττα για τον… Πρόεδρο Πούτιν!

Οπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, ο πρόεδρος Πάνος επρόκειτο να επισκεφθεί στις 19 Μαρτίου τη Μόσχα προκειμένου να συνυπογράψει το πρακτικό της συμφωνίας συνεργασίας του κόμματος «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» με το κόμμα «Εντίναγια Ρασίγια» (Ενωμένη Ρωσία στην καθ’ ημάς ομιλουμένη), πλην όμως η επίσκεψη αυτή ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. Την έφαγε το έρεβος που ακολούθησε την απόφαση του Eurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, πράγμα που εκνεύρισε ιδιαίτερα τον ρώσο Πρόεδρο Πούτιν και τους συν αυτώ.

Στο κλίμα αυτό, οι… συν αυτώ ακύρωσαν την επίσκεψη Καμμένου και ο πρόεδρος Πάνος τούς έτριψε στη μούρη που λέμε, την επίσκεψη στην Κύπρο.

Ωρες ώρες αυτό το παιδί με κάνει να νιώθω μια… εθνική υπερηφάνεια…

Ο άνθρωπός μου στο κόμμα με ενημέρωσε ότι μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, σήμερα το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, πράγμα το οποίο θεωρώ εντελώς έξω από τις παραδοχές του και είμαι έτοιμος να αποσύρω τα περί εθνικής υπερηφάνειας που προανέφερα. Πώς θα δώσει το χέρι σε έναν μνημονιακό υποτελή της Μέρκελ; Θέλω να το δω αυτό. Εκτός και αν του δώσει μεν το χέρι, αλλά αμέσως μετά τρέξει από πίσω ο Τερένσιος Ταχύς, Τέρενς Κουίκ επί το γνωστότερον, με τίποτε μωρομάντιλα να καθαρίσει ο πρόεδρος το χέρι του.

Σε κάθε περίπτωση με έχει εντυπωσιάσει, ομολογώ, η αναφορά του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου κατά τη συνάντησή του με το τέκνο Πάνο ότι έχει αναθέσει σε δύο επιτροπές να επεξεργαστούν σενάρια, η μία παραμονής της Κύπρου στο ευρώ και η δεύτερη επιστροφής στη λίρα! Πάρε ιδέες, πρόεδρε Πάνο…

Στην Αθήνα, ο πρόεδρος άφησε στο πόδι του τον γνωστό τρόφιμο των τηλεπαραθύρων κύριο Μαριά, ο οποίος με αφορμή την επικείμενη έλευση της τρόικας προέβη στην ακόλουθη μετριοπαθή δήλωση:

«Στο ίδιο έργο θεατές, με την τρόικα να έρχεται προκειμένου να επιβάλει χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής, χαράτσι στα ακίνητα και την κυβέρνηση να δηλώνει σήμερα 1η Απριλίου ότι δήθεν θα διαπραγματευθεί σκληρά. Τυχαίο;». Καθόλου, κύριε Μαριά μου, τι λέτε.

«Ο Τσίπρας στο Χόλιγουντ»

Στο μεταξύ βγάζω το καπέλο στο καταφύγιο διαδικτυακών κουκουλοφόρων left.gr για το πρωταπριλιάτικο ψέμα που εφηύραν και σύμφωνα με το οποίο ετοιμάζεται χολιγουντιανή ταινία για τον ΣΥΡΙΖΑ και το αριστερό αγόρι Αλέξη. Γράφουν συγκεκριμένα:

«Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Deadline», ήδη μέλη της ομάδας παραγωγής έχουν έρθει σε επαφή με το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, ζητώντας υλικό και ντοκουμέντα από τις δύο προεκλογικές μάχες που θα βοηθήσουν στην τελική διαμόρφωση του σεναρίου».

Ο ίδιος ο Τζορτζ Κλούνι (μεγάλη φωτογραφία, από την ταινία οι «Απόγονοι») φέρεται να δηλώνει σε κινηματογραφικούς κύκλους ότι τόσο η επιτυχής πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές όσο και η προσωπικότητα του νεαρού ηγέτη της Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα τον έχουν συναρπάσει.

Στην ιστορία της εκλογικής αυτής καμπάνιας, ο Τζορτζ Κλούνι θα ενσαρκώσει τον εκπρόσωπο Τύπου (χα…), ενώ αναζητείται «το πρόσωπο με το πλατύ μεσογειακό χαμόγελο» που θα ενσαρκώσει τον ηγέτη της αριστερής παράταξης, όπως αναφέρει ο ίδιος ο παραγωγός στο βρετανικό περιοδικό.

Παιδιά, τζάμπα κόπος. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί ηθοποιός να «ερμηνεύσει» τον Αλέξη. Δεν γίνεται. Μίμος ίσως…

Μήπως ήταν σκουπιδάκι;

Με την έννοια αυτή και σε συνέχεια του προηγουμένου δεν μπορώ να μην ασχοληθώ με το δάκρυ του αιωνίως καταπονημένου Κ. Καραμανλή στην κηδεία του πρόωρα χαμένου Θανάση Νάκου. Αγνοώ αν το δάκρυ ήταν από συγκίνηση ή από κάποιο σκουπιδάκι που πήγε στο μάτι του. Θα προτιμούσα να έβλεπα ένα αληθινό δάκρυ για όσα προξένησε εις βάρος της χώρας, και του λαού της. Μαζί με μια πραγματική απολογία για όλα. Οσο δεν τα βλέπω αυτά, ακούω βερεσέ τα υπόλοιπα και υπενθυμίζω ότι μέσα στα ταλέντα ενός ηθοποιού είναι και το (εύκολο) δάκρυ…

Δύο εκατομμύρια για πέταμα!

Διάβασα μια είδηση ότι το υπουργείο Τουρισμού προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή μιας διαδικτυακής πύλης για τον ΕΟΤ συνολικού κόστους 735.000 ευρώ, γεγονός το οποίο μου δημιούργησε μια απορία: αφού ο ΕΟΤ έχει site γιατί πρέπει να δαπανήσει τόσα χρήματα για να δημιουργήσει καινούργιο (διότι πολλά μου φαίνονται και αυτά, πάρα πολλά για την ακρίβεια);

Τηλεφώνησα στην αρμοδία υπουργό Ολγα (Κεφαλογιάννη) και της έθεσα το ερώτημα.

Μου απάντησε χωρίς περιστροφές.

–Εχεις επισκεφθεί καθόλου το σημερινό site του ΕΟΤ; Είναι μόνο στα αγγλικά και εντελώς δύσχρηστο.

–Και αυτό που θα φτιάξετε εσείς;

–Εχουμε ζητήσει να περιέχει τουλάχιστον οκτώ γλώσσες, να είναι αναλυτικό όχι μόνο κατά περιοχές αλλά και κατά θεματικό τουρισμό…

Μπήκα στον πειρασμό να ρωτήσω, γιατί αυτά που θα περιλαμβάνει το καινούργιο site δεν συμπεριλαμβάνονται στο σημερινό, όπως και το πόσο κόστισε. Θέλετε την απάντηση;

Δύο (αριθμός 2) εκατομμύρια ευρώ. Πότε έγινε η «δουλειά»; Χάνεται στα βάθη –και αυτή –της καραμανλικής διακυβέρνησης! Ναι, αυτού που έγινε θέμα το δάκρυ του, αντί να κλαίει κάθε μέρα για το κλάμα των ανθρώπων που δυστυχούν εξαιτίας του…

Φταίει που είναι ξανθιά;

Κλείνοντας θέλω να ενώσω τη φωνή μου με τις διαμαρτυρίες όλων όσοι αντέδρασαν με την αντικατάσταση της κυρίας Αννας Ζωηρού (τι όνομα!) –μικρή φωτογραφία –από τη θέση του μέλους του ΤΑΙΠΕΔ. Η κυρία Ζωηρού η οποία ανήκε στο οικονομικό, και όχι μόνο, επιτελείο του προέδρου Γιώργου (Καρατζαφέρη) αντικαταστάθηκε αιφνιδίως με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο και ψέγω για την απόφαση αυτή.

Δηλαδή, υπουργέ μου, σε αυτή τη χώρα δεν έχουν καμία τύχη οι ξανθές; Τι ρατσισμός είναι αυτός τέλος πάντων;