Παρότι θα κέρδιζε τον Ντόναλντ Τραμπ

Οι Αμερικανοί δεν θέλουν την Οπρα για τον Λευκό Οίκο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2018 03:45 |
Οι Αμερικανοί δεν θέλουν την Οπρα για τον Λευκό Οίκο
Μολονότι οι περισσότεροι την εκτιμούν και θα κέρδιζε τον Ντόναλντ Τραμπ, αν οι εκλογές γίνονταν τώρα, η πλειοψηφία δεν θα επιθυμούσε να τη δει να θέτει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο.Πηγή: (RΕUΤΕRS)

Θέλουν πράγματι οι Αμερικανοί η τηλεπαρουσιάστρια Οπρα Ουίνφρεϊ να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, μια ιδέα που συζητήθηκε πολύ μετά την ομιλία της στην τελετή κατά την οποία απονεμήθηκαν οι Χρυσές Σφαίρες;

Μολονότι οι περισσότεροι την εκτιμούν και θα κέρδιζε τον Ντόναλντ Τραμπ, αν οι εκλογές γίνονταν τώρα, η πλειοψηφία δεν θα επιθυμούσε να τη δει να θέτει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Κατ' αυτήν την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από τη Δευτέρα ως την Τετάρτη σε δείγμα 1.350 ενηλίκων από το ινστιτούτο Marist Poll για το δημόσιο ραδιοφωνικό δίκτυο NPR, το 64% των Αμερικανών έχει θετική άποψη για τη διάσημη παρουσιάστρια κι επιχειρηματία.

Μάλιστα, ο ένας Αμερικανός στους δύο (50%) δήλωσε ότι θα ψήφιζε την Οπρα αν διεξάγονταν προεδρικές εκλογές σήμερα, έναντι μόλις του 39% που θα ψήφιζε τον Τραμπ, άλλον έναν πρώην αστέρα της αμερικανικής τηλεόρασης.

Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών των Δημοκρατικών

Ομως, όσο δημοφιλής κι αν είναι η 63χρονη Ουίνφρεϊ, μόλις το 35% των Αμερικανών θα ήθελε να τη δει να θέτει υποψηφιότητα το 2020.

Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών των Δημοκρατικών, το ποσοστό όσων θα ήθελαν να είναι υποψήφια η γυναίκα που αποτελεί κάτι σαν θεσμό της μικρής οθόνης στις ΗΠΑ δεν ξεπερνά το 47%, ενώ μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων το ποσοστό αυτό πέφτει στο 15%.

Η έρευνα διενεργήθηκε μετά την τελετή απονομής των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών βραβείων της Κυριακής και την εντυπωσιακή ομιλία της Ουίνφρεϊ στις Χρυσές Σφαίρες, αφού τιμήθηκε για τη συνολική της προσφορά. Η ομιλία της έγινε αφορμή για την έντονη σεναριολογία περί ενδεχόμενης υποψηφιότητάς της για την προεδρία.

Μπροστά σε ενθουσιώδες κοινό, η πρώτη μαύρη Αμερικανίδα που απέκτησε τηλεοπτικό δίκτυο έκανε μεταξύ άλλων λόγο για «νέα αυγή» για τις γυναίκες και τα κορίτσια που υπέστησαν ή υφίστανται κακομεταχείριση από άνδρες.
Ορισμένες πηγές προσκείμενες στη δισεκατομμυριούχο ανέφεραν ότι θα «σκεφτεί σοβαρά» το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια.

1
Johny -- Eternal Memorandum
13/01/2018 16:54
Δείγμα σοφίας... Η Αμερική είναι σε πορεία ανάπτυξης και τροχειά εξόδου απο τα τέλματα των τελευταίων 16 ετών απο δύο μέτριους προέδρους. Ο Ομπάμιας διπλασίασε το χρέος της Αμερικής στα 19 ΤΡΙΣ ΔΟΛΛ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ. Λεφτά πείραν οι ?γέτες τών διαφόρων μειονοτήτων αλλά οι μειονοτητες πείραν "την ελπίδα" και υποσχέσεις για βελτίωση της ζωής και άλλον αέρα κοπανιστό. Επι Ομπάμια οι μαύροι είχαν την υψηλώτερη ανεργια των τελευταίων 16 ετών, την υψηλώτερη συμμετοχή στα κουπόνια για τροφή και φτώχια. Η εγκληματικότητα ανεβηκε στα ύψη τις δολοφονίες μεταξ? μελλών μειονοτήτων να εχουν σκαρφαλώσει σε ανεξέλεγκτα ύψη.

Επι Τράμπ η πορεία της οικονομίας έχει σπάσει ολα τα ρεκόρ, η ανεργία πεφτει μα ταχύ ρυθμό και εταιρίες επεκτείνουν τις οικονομικές τις δραστηριότητες τους.

Τί θα μπορύσε να προσθέσει ένα άτομο με μόναδική εμπειρία το κουτσομπολι? στην τηλεόραση;;