Καταδικάστηκε ομόφωνα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου

Αντιδράσεις στη Σερβία για την καταδίκη του Ρ. Μλάντιτς

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2017 09:43 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22/11/2017 16:50 |
Αντιδράσεις στη Σερβία για την καταδίκη του Ρ. Μλάντιτς
Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε ομόφωνα την Τετάρτη το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο τον στρατηγό των Σέρβων της Βοσνίας.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε ομόφωνα την Τετάρτη το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο τον πολεμικό διοικητή του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς, κρίνοντάς τον ένοχο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου.

Η απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης προκάλεσε την αντίδραση του πρόεδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς,ο οποίος κάλεσε τους πολίτες της Σερβίας «να μην σκύβουν το κεφάλι και πνίγονται στα δάκρυα αλλά να κοιτούν το μέλλον και πως θα εξασφαλίσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα για τις επόμενες γενιές». Ο Αλ. Βούτσιτς, αν και απέφυγε ευθέως να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου, τόνισε ότι τα θύματα των Σέρβων δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο σεβασμό όπως τα θύματα των άλλων εθνικών κοινοτήτων.


Οι βασικές κατηγορίες εναντίον του Ράτκο Μλάντιτς αφορούν τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα, την πολιορκία και τον βομβαρδισμό του Σαράγιεβου την περίοδο 1992-95, τις εθνικές εκκαθαρίσεις με εξολόθρευση μουσουλμάνων και Κροατών και την αιχμαλωσία κυανόκρανων του ΟΗΕ. 


Ο δικαστής Αλφόνς Ορι απαρίθμησε τα γεγονότα της υπόθεσης, περιγράφοντας τον θάνατο 24 κρατουμένων από ασφυξία, αφού τους στέρησαν το νερό και τους υποχρέωσαν να τρώνε αλάτι πριν από την εννιάωρη μεταφορά τους σε κέντρο κράτησης.

«Πολλοί αυτουργοί που συνέλαβαν Μουσουλμάνους της Βοσνίας έδειξαν ελάχιστο ή καθόλου σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια», είπε ο δικαστής.

«Οι συνθήκες ήσαν κτηνώδεις. Εκείνοι που προσπάθησαν να υπερασπισθούν τα σπίτια τους έρχονταν αντιμέτωποι με μία δύναμη χωρίς έλεος. Γίνονταν ομαδικές εκτελέσεις και ορισμένα από τα θύματα υπέκυπταν έπειτα από ξυλοδαρμό».

Σύμφωνα με το Δικαστήριο ο Ράτκο Μλάντιτς, υπήρξε μέλος μίας «κοινής εγκληματικής επιχείρησης» που είχε ως σκοπό τη δίωξη των μη Σέρβων στη Βοσνία, ενώ όπως σημειώνεται είχε την πρόθεση της εξόντωσης του μουσουλμανικού πληθυσμού της Σρεμπρένιτσα και συνέβαλε σημαντικά στη γενοκτονία με τις σφαγές του 1995. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ο Μλάντιτς «συνέβαλε αποφασιστικά» στα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Σρεμπρένιτσα. Επίσης σημειώνεται ότι και είχε ρόλο κλειδί στα εγκλήματα πολέμου στο Σαράγεβο και διηύθυνε «προσωπικά» την επιχείρηση βομβαρδισμού της πρωτεύουσας της Βοσνίας, σύμφωνα με την απόφαση.

Ο Μλάντιτς κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της απόφασης από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, Αλφόνς Όρι, ζήτησε μικρή διακοπή, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Όταν, ωστόσο, επέστρεψε στην αίθουσα, ο συνήγορός του ζήτησε αυτή τη φορά διακοπή της διαδικασίας ισχυριζόμενος ότι η αρτηριακή πίεση του πελάτη του, που του μετρήθηκε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ήταν υψηλή και υπήρχε κίνδυνος να καταρρεύσει. Το δικαστήριο απέρριψε, ως αβάσιμο, το αίτημα και τότε ο Μλάντιτς σηκώθηκε και άρχισε να φωνάζει «Ψέματα, ψέματα, όλα είναι ψέματα». Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διέταξε την απομάκρυνσή του και συνέχισε την ανάγνωση της απόφασης.


Το πρώτο κατηγορητήριο κατά του Μλάντιτς απαγγέλθηκε στις 26 Ιουλίου του 1995 και διευρύνθηκε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Για περίπου 16 χρόνια περίπου διέφευγε της σύλληψης. Στις 26 Μαΐου του 2011 ο Ράτκο Μλάντιτς συνελήφθη στο χωριό Λαζάρεβο στη βορειοανατολική Σερβία και στις 31 Μαΐου εκδόθηκε στο δικαστήριο της Χάγης. Η δίκη του ξεκίνησε τον Μάιο του 2012.

Περισσότερο από 20χρόνια μετά τον πόλεμο (1992-1995), που άφησε πίσω του περισσότερους από 100.000 νεκρούς και 2,2 εκατομμύρια πρόσφυγες, ο 74χρονος παρουσιάσθηκε τελικά ενώπιον του δικαστηρίου αφού άφησε να πλανάται η αμφιβολία ως προς την παρουσία του.

«Τα διαπραχθέντα εγκλήματα κατατάσσονται μεταξύ των πλέον απεχθών που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα και περιλαμβάνουν γενοκτονία και εξόντωση ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου Αλφόνς Οριε κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας.

«Ιστορική νίκη για τη δικαιοσύνη» χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου για τον Ράτκο Μλάντιτς «την επιτομή του κακού», ο Υπατος Αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν. Η δικαστική απόφαση αποτελεί προειδοποίηση για όσους διαπράττουν τέτοια εγκλήματα ότι «δεν θα γλιτώσουν τη δικαιοσύνη, όσο ισχυροί και να είναι, όσο χρόνο και αν χρειασθεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεράσπισή του Μλάντιτς ζητούσε επί μέρες μάταια την αναβολή της ιστορικής απόφασης με δικαιολογία την κακή κατάσταση της σωματικής και πνευματικής του υγείας. Έχοντας πάθει τρία εγκεφαλικά ο Μλάντιτς «μπορεί να πεθάνει ανά πάσα στιγμή», προειδοποιούσε ο δικηγόρος του Ντράγκαν Ίβετιτς, ο οποίος αμφιβάλλει ακόμη κι αν ο πελάτης του είναι σε θέση «να κατανοήσει» την απόφαση.

Κατά την προσέλευσή του στην αίθουσα, ο Μλάντιτς ύψωσε τον αντίχειρα προς τους φωτορεπόρτερς. Αρνήθηκε να σηκωθεί κατά την είσοδο των δικαστών και αντ΄ αυτού χαιρέτησε τα μέλη της οικογενείας του στο ακροατήριο, ανάμεσά τους και το γιο του Ντάρκο Μλάντιτς.

«Ούτε η παραμικρή μετάνοια»


Τις πρώτες ώρες του πρωινού, μικρή ομάδα διαδηλωτών- επιζώντες και συγγενείς θυμάτων του πολέμου της Βοσνίας- συγκεντρώθηκαν σε μία πλατεία μπροστά από το κτίριο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Καμιά δεκαριά αστυνομικοί περιπολούσαν στην πλατεία, όπου είχαν αναρτηθεί οι φωτογραφίες 300 νέων ανδρών, συζύγων και γιων, που σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του Ράτκο Μλάντιτς, μπροστά στα μάτια των οικογενειών και δημοσιογράφων από όλον τον κόσμο.

«Ελπίζω ότι με την απόφαση αυτή θα αποδοθεί δικαιοσύνη, για να μην υποφέρουν πια οι άνθρωποι», δήλωσε στο AFP ο Φικρέτ Αλιτς, που γνώρισε το κρύο και την πείνα σε στρατόπεδο κράτησης της βορειο-δυτικής Βοσνίας το 1992.

«Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, που συστάθηκε το 1993 για να δικάσει κατηγορούμενους για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια των συρράξεων στα Βαλκάνια, ανακοινώνει σήμερα μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις της ιστορίας του πριν κλείσει οριστικά τις πόρτες του στις 31 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο εισαγγελέας του δικαστηρίου Σερζ Μπράμπερτς.

Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη. Η υπεράσπιση ζήτησε την αθώωσή του. Ο ίδιος ο στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας δεν έδειξε ίχνος ενοχής.

Ανάμεσα σε ήρωα και χασάπη

Σήμερα ακόμη, ο άνδρας αυτός διχάζει την Βοσνία.

Κατηγορούμενος στη Χάγη ως «εγκέφαλος πίσω από τις δολοφονίες χιλιάδων ανθρώπων», παραμένει ένα «είδωλο» στην πατρίδα του, την Ρεπούμπλικα Σέρπσκα, την οντότητα των Σέρβων της Βοσνίας.

Ο Ράτκο Μλάντιτς, με τον Ράντοβαν Κάρατζιτς, θεωρείται «αρχιτέκτονας της πολιτικής της εθνοκάθαρσης» μέρους της Βοσνίας, σύμφωνα με τον Σερζ Μπράμπερτς.


23
Παπαφραγκας
24/11/2017 07:33
Αυτή η δικαστική καταδίκη ανοίγει τον δρόμο έμμεσα για την ανεξαρτησία της θρακης. Όποιος αντιστέκεται θεωρείται εγκληματίας πολέμου
THINK
23/11/2017 14:00
τους αμερικανους ποιος θα δικασει για εγκληματα κατα της ανθρωποτητας
Παπαφραγκας
23/11/2017 08:26
Οτι καναν οι τουρκοι τον ρηγα φεραιο κανουν οι ευρωπαιοι τοους σερβους πατριωτες ..τοτε αυτοι σημερα εμεις
ΔΙΟΝ
23/11/2017 00:39
Ουαι τοις ηττημενοις. Τα εγκληματα των νικητων ξεχνιουνται.
Didis
22/11/2017 21:19
Οι μικροί εγκληματίες δικάζονται ! Οι μεγάλοι ΟΧΙ !
ΣΝΟΦ
22/11/2017 20:31
Δεν ενοχλεί η καταδίκη, η μονομέρεια ενοχλεί που καθιστά αποκλειστικά τη μια πλευρά υπόλογη ενώ όλοι οι συμμετέχοντες προέβησαν σε αντίστοιχα αίσχη... είναι η δικαιοσύνη των νικητών... Τελικά ο Τίτο ήταν μεγάλος ηγέτης και οι διαδοχοί του αποδείχθηκαν νάνοι.
Μπαμπης
22/11/2017 20:02
Χαιρομαι ιδιαιτερα που ενα κτηνος φασιστας θα ψοφισει στη φυλακη. Απο τετοια φασιστομουτρα εχουμ εκι εμεις αρκετα, τοσο πολιτερς οσο και ιερωμενους.
pelias
24/11/2017 20:11
Δεν γνωρίζω πόσα πολλά είναι τα φασιστόμουτρα στη χώρα μας, αλλά σίγουρα οι ηλίθιοι σαν εσένα είναι η συντριπτική πλειονότης της χώρας μας.-
ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ
22/11/2017 19:43
Θυμάμαι εκείνη τη περίοδο όπου όλος ο ελληνικός λαός και όλος ο τύπος υποστήριζαν με θέρμη τους Σέρβους εγκληματίες. Φυσικά είμασταν οι μόνοι σε όλο τον κόσμο που τους υποστηρίζαμε (με την εξαίρεση της Ρωσίας λόγω κοινής καταγωγής όμως), και ο κόσμος έχει 210 χώρες. Τα χρόνια πέρασαν και οι Σέρβοι είναι οι γύφτοι της Ευρώπης χωρίς καμία υπόληψη κι εμείς τους ακολουθούμε περιμένοντας τα 200 ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα, έξω από τα κοινωνικά παντοπωλεία, εντελώς ζήτουλες και ανυπόληπτοι, ψάχνοντας για μια δουλειά με 300 ευρώ εδώ ή στο εξωτερικό. Τελικά υπάρχει και θεός καθίκια και μη μου κάνετε τον καμπόσο γιατί αν ρίξω λίγα κέρματα στο πεζοδρόμιο θα πέσετε όλοι κάτω και θα σκοτωθείτε μεταξύ σας, σας έχω δει τόσες φορές να το κάνετε, τζάμπα μάγκες, λιγούρια του κερατά, κωλοβαρουφάκηδες.
Παπαφραγκας
23/11/2017 08:21
το ιδιο και η ελλαδα αν ηταν μερος της οθωμανικης αυτοκρατοριας θα ευημερουσε σημερα και δεν θα πηγαινες εσυ στο εξωτερικο να πλενεις πιατα μια ζωη στα ξενα ..
Τασος
23/11/2017 06:43
Συγγνωμη φιλε μου αλλα.....λες ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!! Οσους Σερβους ξερω,και ειναι παρα πολλοι,Ειναι διαμαντια και αρχι...οι ανθρωποι!!! Με καρδια σαν και εμας του Ελληνες! Οι Κροατες και οι Αλβανοι εκανα πολυ χειροτερα και δεν ανοιξε μυτη φιλαρακο μου! Εσενα εαν μπουν στο σπιτι σου και σου πουν εξω ρε πουστη κατσε και κοιτα τους η σηκω και φυγε! Μα τι αλλο να πει κανεις δεν βλεπετε τι γινετε ρε ξυπνατε!!!!
μητσος
22/11/2017 20:53
O ελληνικός λαός που λές ΘΥΜΑΤΑΙ αυτά που εσύ ξεχνάς: Δεν έχει "επιλεκτική" αγανάκτηση γιατι τι ακριβώς έκαναν οι Σέρβοι, ο Σαντάμ η οποιοσδήποτε άλλος που ΔΕΝ έκανε και με το πολύ παραπάνω ο Αττίλας (για τον οποίο δεν ενδιαφέρθηκε κανένα διεθνές δικαστήριο); Σου θυμίζει τίποτε το όνομα; Αν τώρα πάμε και παρακάτω, η Γιουγκοσλαβια ήταν μιά όμορφη χώρα και ειδικά στη Βοσνία Σέρβοι, Κροάτες και Μουσουλμάνοι (ας το πούμε εθνικότητα) ζούσαν αρμονικά γιά 60 χρόνια σαν Γιουγκοσλάβοι πολίτες. Τι άλλαξε; Οτι βγήκε κάποιος Ιζεμπέκοβιτς που ανακάλυψε το ωφέλητης Σαρίας. Ο Σέρβος και ο Κροάτης Βόσνιος δέν είχε κανένα πρόβλημα να ζεί με τους Μουσουλμάνους σαν Γιουγκοσλάβος, είχε όμως πρόβλημα να ζεί κάτω από ισλαμικό νόμο. Γιατί ακριβώς έπρεπε να διασπαστεί η Γιουγκοσλαβία; Kαί αν κάθε περιοχή της Γιουγκοσλαβίας μπορεί να αποσχιστεί, γιατί δεν ισχύει το ίδιο π.χ. για την Καταλωνία; Από κεί και μετά άρχισε ο εμφύλιος και στους πολέμους δεν κάνουν κουμάντο οι ποιητές, αλλά άτομα σαν τον Κάρατζιτς, τονΜλάντιτς, τον Ιζεμπέκοβιτσ, την ΑλΚαιντα που εστειλε μαχητές της και τον Νάσερ Οριτσ (μη εγκληματίες κατα την άποψή σου). Οσο για τους χαρακτηρισμούς, κράτα τους γιά τον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!
ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ
22/11/2017 22:31
Επειδή οι "γύφτοι" θέλανε να είναι μια οικογένεια με τους Κροάτες και τους Σλοβένους μια "οικογένεια" που έγινε με τυφλή βία, θα έπρεπε να δεχτούν όλοι! Λαοί που δεν είχαν τίποτα το κοινό, ούτε γλώσσα ούτε ιστορία ούτε καταγωγή ούτε παιδεία.....Πρόσεξε όμως και αυτό που σίγουρα δεν το ξέρεις, αν και αυτά που ξέρεις τα έχεις ανακατέψει όλα και τα έχεις κάνει αχταρμά, αλλού για αλλού δηλαδή, το Μαυροβούνιο αν και είναι 100% Σέρβοι ψήφισαν την απόσχιση από τη Σερβία!!! Δηλαδή τα αδέλφια τους δεν τους ήθελαν τους Σέρβους και θα τους ήθελαν οι περήφανοι Κροάτες ή οι αριστοκράτες Σλοβένοι ή οι εθνικιστές Αλβανοί; Εν τω μεταξύ είσαι τόσο αφελής (είδες πόσο ευγενής είμαι) που βλέπεις "αρμονική συμβίωση" με το πιστόλι στον κρόταφο, τι να σου πω. Εκείνο που απομένει σε τύπους σαν κι εσένα είναι ο συμψηφισμός, όλοι κάνανε εγκλήματα λέτε, πράγματι οι Κροάτες έκαναν πολλά στην αρχή τουλάχιστον, όμως τα αίσχη των Σέρβων δεν τα έκανε κανείς, όχι μόνο στη Σρεμπένιτσα (ίσως το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της ανθρωπότητας) αλλά και στο Σαράγεβο και παντού όπου είχαν τη δύναμη των όπλων. Τώρα αυτόν τον αχταρμά με Καταλωνίες, Αλ Κάιντα, Σαρίες, δείχνουν πως έχεις τρικυμία εν κρανίω, άλλο είναι το θέμα.
μητσος
23/11/2017 09:16
1) Γιά ποιά τυφλή βία μιλάς; Ο Τίτο να σου θυμίσω ήταν Κροάτης. Θές να πείς ότι ο Τίτο .... καταπίεζε τον εαυτό του; Εκτός αν εννοείς τους κακόμοιρους τους φασίστες και συνεργάτες των ναζί Ουστάσι που ναί, πράγματι δεν πέρασαν καλά με τον Τίτο. 2)Η γλώσσα λέγεται σερβοκροάτικα. Ναί σίγουρα όχι κοινή. Α, καί τι γλώσσα μιλάνε οι Βόσνιοι; Τούρκικα; 3)Πότε ψήφισε το Μαυροβούνιο απόσχιση; Μηπως πολύ αργότερα, όταν η Σερβία ήταν σε διεθνές εμπάργκο; 4) Αλβανοί και Κόσσοβο. Μήπως ξέρεις πότε ήρθαν καί πως έγιναν πλειοψηφία οι Αλβανοί στο Κόσσοβο; 5) να σου θυμίσω ότι και οι Καταλανοί μιλάνε πολύ διαφορετικότερη γλώσσα από τους Ισπανούς η τους Βάσκους απότι οι Σέρβοι με τους Κροάτες; 6)Σρεμπρενίτσα το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της ανθρωπότητας; Μιλάς γιά 8000 νεκρούς, "αντρες, γέρους και αγόρια" Σύγκρινε με: Αρμενική γενοκτονία: 1,5 εκ., ποντιακή γενοκτονία 800000-1,2εκ, εισβολή στην Κύπρο 5700-7100 νεκροί, σφαγές των ναζί στον Β' παγκοσμιο πόλεμο αξία ανεκτίμητη. 7)Τι ακριβώς αχταρμά βλέπεις: Οταν οι μουσουλμάνοι έχουν τοπικά την πλειοψηφία μπορούν να ανεξαρτητοποιηθούν, ενω οι καταλανοί π.χ. όχι; Δηλαδη όλοι οι ανθρωποι ειναι ισοι, αλλα οι μουσουλμάνοι πιό ίσοι Αν στον δήμο σου π.χ. γίνουν πλειοψηφία οι μουσουλμάνοι δικαιούνται να αποσχιστούν από την Ελλάδα και εσύ είσαι υποχρεωμένος να το δεχτείς και να δεχτείς και τους νόμους της τοπικής πλειοψηφίας; Αμφισβητείς ότι η Αλ Καιντα πολέμησε στη Βοσνία (και μάλιστα έκανε και διάσημες σφαγές) εναντίον των Σερβων ; Η οτι ο Ιζεμπέκοβτις είχε ανακαλύψει την αξία της Σαρία; H ότι οι ζωές των μουσουλμάνων στη Σρεμπρενίτσα ειναι σημαντικές καί τις θυμάσαι και θές δικαιοσύνη γιά τους νεκρούς ενώ των Κύπριων θυμάτων του Αττίλα όχι;
Μαρκο
23/11/2017 03:06
Οσα κσερεις τοσα λες!!!!
ΣΝΟΦ
22/11/2017 20:38
Φάσκεις και αντιφάσκεις... ο απλός κόσμος υποστήριξε τα θύματα των βομβαρδισμών και όχι ποιλιτικές ηγεσίες. Οι Σέρβοι έχουν εθνοτικά την αυτή καταγωγή με τους Κροάτες, οπότε το θεώρημα περί κοινής καταγωγής με τους Ρώσους αποδεικνύεται φαιδρό. Το δόγμα διαχωρίζει Σέρβους, Κροάτες και "Βόσνιους". Όσο για την Ρωσία, οι σχέσεις της με την πάλαι ποτέ Νοτιοσλαβία ήσαν από κακές εως ανύπαρκτες στο τιτοικό παρελθόν... μην αναμασάμε τα των δυτικών μέσων αποβλάκωσης με τόση ευκολία...
Άκης απο Ολλανδία
22/11/2017 19:20
Συμφωνώ με την απόφαση του δικαστηρίου. Κάποιος όμως πρέπει να δικάσει και τους Ολλανδούς αξιωματικούς και πολιτικούς, οι οποίοι ενώ είχαν ρητές εντολές να υπερασπιστούν τη Σεμπρένιτσα, εγκατέλειψαν την πόλη χωρίς να ρίξουν ούτε μια σφαίρα όταν είδαν τους Σέρβους, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για τη σφαγή.
Χρήστος Nbg
23/11/2017 20:31
Άκη, τί θα μπορούσαν να κάνουν μια χούφτα κυανόκρανοι απέναντι στην σερβική πολεμική μηχανή; Μάλλον τίποτε! Στα γερμανικά μέσα διάβασα, πως ο διοικητής Κάρεμανς ζήτησε αεροπορική υποστήριξη αλλά δεν βρήκε αναπόκριση. Υπεύθυνος για αυτό φέρεται Γάλλος αξιωματικός. Αυτό για το οποίο εγκαλούνται σωστά οι Ολλανδοί κυανόκρανοι, είναι το πως ΒΟΗΘΗΣΑΝ στην σφαγή, παραδίνοντας οι ίδιοι μερικές εκατοντάδες Βόσνιους Μουσουλμάνους στους Σέρβους.
Προφανώς
22/11/2017 18:42
ο μαροκινός σύζυγος του δικαστού δεν του επέτρεψε να βγάλει άλλη απόφαση...
ΚΩΣΤΑΣ
22/11/2017 16:36
ΕΝΩ Ο ΚΛΙΝΤΟΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΛΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
XK
23/11/2017 01:23
Clinton made one mistake. He did not NUKE them, your brother war criminal Serbs, that is. Otherwise, I see you as an American supporter. Polo, Timberland, iphone, Ray Ban etc. Typical hypocritical Leftist (I want everything for Free) Greek.
Τασος
22/11/2017 13:40
Ναι ενοχος, Καλα και οι Κροατες, Οι Αλβανοι αυτοι δεν εκανα εγκληματα πολεμου, Α ρε δουλεμα που τρωτε......Μασαει η κατσικα ταραμα.........ΟΧΙ!!!
Alfons Ori
22/11/2017 16:59
Alfons Ori. Ναι φίλε μου Τάσο, έτσι είναι. Αφού δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει γίνει εκεί επάνω ή μάλλον ξέρουμε αλλά αφού δεν μπορούμε να βρούμε άλλους να δικάσουμε, τα φορτώνουμε όλα σε αυτούς που βρήκαμε.... Και μη μου ανοίξεις συζήτηση για τους Αμερικάνους που σκοτώσανε τόσο κόσμο εκεί επάνω στο όνομα της ειρήνης...