Είναι άγνωστο ακόμα ποιο πολιτικό κόμμα θα ωφεληθεί από τη γέννηση του βασιλικού μωρού, εκείνοι όμως που ήδη ανοίγουν σαμπάνιες είναι οι καταστηματάρχες. Τα καταστήματα με βρεφικά είδη, με ρούχα και παπούτσια, τα κομμωτήρια, αλλά και τα μαγαζιά τροφίμων αναμένουν να αυξήσουν κατά πολύ τον τζίρο τους χάρη στα γεννητούρια. «Το μωρό θα φέρει οικονομικό όφελος σε πολλούς, ακόμα και στον τουρισμό», παρατηρεί η Τόνια Μπράντφορντ, καθηγήτρια Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ των ΗΠΑ. «Οταν είχε γεννηθεί ο γιος τους, το ενδιαφέρον είχε στραφεί στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο. Ομως αυτό το κοριτσάκι δίνει μεγάλες ευκαιρίες για ανάδειξη του στυλ και αντιγραφή όπως συνέβη και με τη μητέρα της και με τη γιαγιά της, λαίδη Νταϊάνα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τις εννέα εβδομάδες που ακολούθησαν τη γέννηση του μεγαλύτερου αδελφού της Τζορτζ, πριν από δύο χρόνια, δόθηκε μια ώθηση 368 εκατ. δολαρίων στη βρετανική οικονομία. Τα άμεσα οφέλη για ένα δεύτερο παιδί της Κέιτ και του Γουίλιαμ μπορεί να είναι μικρότερα (περίπου 121 εκατ. δολάρια), το γεγονός όμως ότι πρόκειται για κορίτσι ανοίγει μεγάλους επιχειρηματικούς ορίζοντες. Από την πρώτη εμφάνισή του όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται τι μάρκα ήταν το σκουφάκι που φορούσε και τι μάρκα η κουβερτούλα με την οποία ήταν τυλιγμένη. Επίσης το κίτρινο φλοράλ φόρεμα που φορούσε η Κέιτ ξεπούλησε μέσα σε λίγες ώρες!

Το βασιλικό μωρό υπολογίζεται ότι θα βοηθήσει τη βρετανική οικονομία αποφέροντας τον επόμενο χρόνο περίπου 1,5 δισεκατομμύριο στερλίνες!